Fold-Over Steamed Pau
Ingredients:
- 500gm BWY Fold-Over Steamed Pau Mix
- 230gm water
- 20gm butter
- 7gm instant dry yeast
Bahan:
- 500gm Adunan Pau Kukus Berlipat BWY
- 230gm air
- 20gm mentega
- 7gm yis kering segera
材料:
- 500克 BWY折叠蒸包预拌粉
- 230克 水
- 20克 牛油
- 7克 即溶酵母
Method:
- Mix all ingredients for 5 minutes at medium speed and 8 minutes at medium-high speed until the dough is fully developed.
- Divide the dough in 20 portions, 40gm each. Roll each into round shape and rest for 20 minutes at room temperature.
- Roll the dough into an oval shape by using a rolling pin. Brush with oil on the dough surface and fold-over.
- Press 2 pieces of toasted peanut with skin into the center of each cookie
- Place the dough on parchment paper and proof for 40 minutes at room temperature.
- Steam for 12-15 minutes at medium high heat.
Cara Membuat:
- Campurkan semua bahan, uli selama 5 minit dengan kelajuan sederhana dan 8 minit dengan kelajuan sederhana tinggi sehingga doh terbentuk.
- Bahagikan doh, 40gm setiap satu. Bentukkan bulat dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
- Bentukkan doh menjadi bujur dengan menggunakan penggelek dan sapukan minyak di atas permukaan doh dan lipatkan ia.
- Tekan 2 keping kacang tanah yang dipanggang bersama kulitnya di tengah setiap biskut.
- Letakkan doh di atas kertas parchment dan rehatkan selama 40 minit pada suhu bilik.
- Kukuskan selama 12-15 minit dengan suhu sederhana tinggi.
做法:
- 把全部材料混合均匀,以中速揉5分钟,然后转高速揉8分钟使得面团形成。
- 把面团分成20个小面团(一个约40克)。以室温休面20分钟。
- 用㨴面棍把面团㨴开成椭圆形,然后在面片上抹少植物油。
- 把面团垫上不粘纸再以室温休面40分钟。
- 中火蒸12-15分钟。