BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Florentine

Ingredients:

  • 500gm Bienex Florentine Mix
  • 500gm Green Pumpkin Seeds
  • 250gm Almond Slice
  • 250gm Nuts/Seeds of your choice

Bahan:

  • 500gm Adunan Florentine Bienex
  • 500gm Kuaci Biji Labu
  • 250gm Badam Keping
  • 250gm Kacang Kegemaran Anda

材料:

  • 500 克 瓦片酥粉
  • 500 克 南瓜子
  • 250 克 杏仁片
  • 250 克 自己喜爱的坚果

Method:

  1. Line baking tray with non-stick baking paper.
  2. Mix all ingredients together.
  3. Spread a thin layer of mixture onto baking tray evenly. Bake at 190°C for 9 minutes or until golden brown. Baking time may vary depending on individual oven and the thickness of the almond brittle, adjust accordingly.
  4. Cut right after they come out from the oven. The brittle will shatter easily once cool.
  5. Store immediately in airtight container after cooled.

Cara membuat:

  1. Alaskan dulang pembakar dengan kertas pembakar non-stick.
  2. Campurkan semua bahan dan gaul sebati.
  3. Letakkan campuran tadi di atas dulang pembakar dengan lapisan yang nipis. Bakar pada suhu 190°C selama 9 minit atau sehingga menjadi kekuningan. Masa membakar bergantung kepada ketuhar dan ketebalan kacang.
  4. Potong lapisan sebaik keluar dari ketuhar. Potong selepas sejuk mengakibatkan ia hancur.
  5. Simpan terus ke dalam bekas kedap udara.

做法:

  1. 先在烤盘铺上一层烘焙纸备用。
  2. 把全部材料混合后搅拌均匀。
  3. 铺成薄薄的一片在烤盘上,放入預熱烤箱以190°C烘烤9分钟或至到金黄色。烘烤时间只供参考,依个人烤箱的温度或杏仁瓦片的厚度,做出适当的调整。
  4. 刚出炉的脆片是比较软的,出炉后马上切成所要的形状,冷却后会变的酥脆,切时就会碎开。
  5. 放凉后尽快装进密封的罐子收藏。