BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA. +603 5525 1000 hello@bakewithyen.my
Spread a thin layer of mixture onto baking tray evenly. Bake at 190°C for 9 minutes or until golden brown. Baking time may vary depending on individual oven and the thickness of the almond brittle, adjust accordingly.
Cut right after they come out from the oven. The brittle will shatter easily once cool.
Store immediately in airtight container after cooled.
Cara membuat:
Alaskan dulang pembakar dengan kertas pembakar non-stick.
Campurkan semua bahan dan gaul sebati.
Letakkan campuran tadi di atas dulang pembakar dengan lapisan yang nipis. Bakar pada suhu 190°C selama 9 minit atau sehingga menjadi kekuningan. Masa membakar bergantung kepada ketuhar dan ketebalan kacang.
Potong lapisan sebaik keluar dari ketuhar. Potong selepas sejuk mengakibatkan ia hancur.