Florentine

Ingredients:
- 500gm Bienex Florentine Mix
- 500gm Green Pumpkin Seeds
- 250gm Almond Slice
- 250gm Nuts/Seeds of your choice
Bahan:
- 500gm Adunan Florentine Bienex
- 500gm Kuaci Biji Labu
- 250gm Badam Keping
- 250gm Kacang Kegemaran Anda
材料:
- 500 克 瓦片酥粉
- 500 克 南瓜子
- 250 克 杏仁片
- 250 克 自己喜爱的坚果
Method:
- Line baking tray with non-stick baking paper.
- Mix all ingredients together.
- Spread a thin layer of mixture onto baking tray evenly. Bake at 190°C for 9 minutes or until golden brown. Baking time may vary depending on individual oven and the thickness of the almond brittle, adjust accordingly.
- Cut right after they come out from the oven. The brittle will shatter easily once cool.
- Store immediately in airtight container after cooled.
Cara membuat:
- Alaskan dulang pembakar dengan kertas pembakar non-stick.
- Campurkan semua bahan dan gaul sebati.
- Letakkan campuran tadi di atas dulang pembakar dengan lapisan yang nipis. Bakar pada suhu 190°C selama 9 minit atau sehingga menjadi kekuningan. Masa membakar bergantung kepada ketuhar dan ketebalan kacang.
- Potong lapisan sebaik keluar dari ketuhar. Potong selepas sejuk mengakibatkan ia hancur.
- Simpan terus ke dalam bekas kedap udara.
做法:
- 先在烤盘铺上一层烘焙纸备用。
- 把全部材料混合后搅拌均匀。
- 铺成薄薄的一片在烤盘上,放入預熱烤箱以190°C烘烤9分钟或至到金黄色。烘烤时间只供参考,依个人烤箱的温度或杏仁瓦片的厚度,做出适当的调整。
- 刚出炉的脆片是比较软的,出炉后马上切成所要的形状,冷却后会变的酥脆,切时就会碎开。
- 放凉后尽快装进密封的罐子收藏。