BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Energy Balls By Raw Chef Yin

Ingredients:

  • 160gm Rabbi Dates (soaked in filtered water for 30 minutes and pitted)
  • 90gm whole almonds
  • 90gm oats
  • 65gm dried cranberries
  • 30gm dessicated coconut (set 10gm aside for coating)
  • 1gm salt
  • 70gm maple syrup
  • 30gm FryMax Coconut Oil
  • 2gm vanilla essence

Yield: 20 energy balls (25g each)

Bahan-bahan:

  • 160gm Kurma Rabbi (direndam dalam air yang ditapis selama 30 minit dan diadu)
  • 90gm kacang almond
  • 90gm oat
  • 65gm kranberi kering
  • 30gm kelapa yang dikeringkan (sisihkan 10gm untuk salutan)
  • 1gm garam
  • 70gm sirap maple
  • 30gm Minyak Kelapa FryMax
  • 2gm esen vanila

Hasil: 20 bola tenaga (25g setiap satu)

Method:

  1. Place all ingredients in a food processor and process till mixture is combined and sticks together.
  2. Roll into balls of 25g each.
  3. Roll energy balls in desiccated coconut to coat.
  4. You may store it in fridge for up to 2 weeks

Cara Membuat:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam pemproses makanan dan proses sehingga campuran digabungkan dan melekat bersama.
  2. Bentukkan menjadi bentuk bebola 25g setiap satu.
  3. Gulung bola tenaga dalam kelapa kering untuk dilapisi.
  4. Anda boleh menyimpannya di dalam peti sejuk sehingga 2 minggu