Egg Tart
Ingredients:
1pack BWY Tart Shell (big)
50gm castor sugar
110gm hot water
45gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
2nos eggs
1tbsp condensed milk
½tsp BWY Vanilla Essence
½tbsp custard powder
food Coloring (yellow)
Bahan:
1pek Tempurung Tart BWY (besar)
50gm gula pasir
110gm air panas
45gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
2biji telur
1sudu besar susu pekat manis
½sudu kecil Esen Vanila BWY
½sudu besar tepung kastard
pewarna makanan (kuning)
材料:
1包 BWY塔皮(大)
50克 砂糖
110克 热水
45克 Meadow Fresh牛奶
2颗 鸡蛋
1大匙 炼奶
1/2茶匙 香草精
1/2大匙 卡士达粉
黄色食用颜色素
Method:
Arrange tart shells on baking tray, put aside.
In a bowl, pour in sugar and hot water, mix until sugar dissolved.
Add in the remaining ingredients and continue to mix until well combined. Strain the mixture into a jug.
Pour the mixture into the tart shells. Fill the tart shell up to 80%.
Bake at 180°C for 20-25 minutes.
Leave the oven door ajar for 5 minutes then remove the egg tarts.
Cara Membuat
Aturkan tart shell di dulang pembakar, ketepikan
Dalam mangkuk besar, masukkan gula dan air panas, kacau sehingga gula cair sepenuhnya.
Masukkan bahan-bahan lain dan kacau sehingga sebati. Kemudian tapis ke dalam jug.
Tuangkan cecair telur dalam jug ke dalam tart shell. Tuang hingga 80% penuh.
Bakar dalam suhu 180°C selama 20-25 minit.
Biarkan pintu oven terbuka selama 5 minit dan kemudian keluarkan tart telur.
做法:
把塔皮整齐排放在烤盘上,备用。
在一个大碗里,加入砂糖以及热水,搅拌至砂糖完全融化。
把剩余的材料全部加入搅拌均匀,然后倒入壶中。
把蛋黄液倒入塔皮里,约80%满。
以180°C烘烤20-25分钟。
把烤炉的门打开,然后静置5分钟才把蛋挞拿出来。