BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Egg Tart

Ingredients:

  • 1 packet BWY tart shell (big)
  • 50gm castor sugar
  • 110gm hot water
  • 45gm Meadow Fresh milk
  • 2 nos eggs
  • 1 table spoon condensed milk
  • ½ tsp vanilla essence
  • ½ table spoon custard powder
  • Yellow food colouring

Bahan:

  • 1 paket BWY tart shell (besar)
  • 50gm gula pasir
  • 110gm air panas
  • 45gm susu Meadow Fresh
  • 2 biji telur
  • 1 sudu besar susu pekat manis
  • ½ sudu teh esen vanila
  • ½ sudu besar tepung kastard
  • Pewarna kuning

材料:

  • 1包 BWY塔皮(大)
  • 50克 砂糖
  • 110克 热水
  • 45克 Meadow Fresh牛奶
  • 2颗 鸡蛋
  • 1大匙 炼奶
  • 1/2茶匙 香草精
  • 1/2大匙 卡士达粉
  • 黄色食用颜色素

Method:

1.Arrange tart shells on baking tray, put aside.

2.In a bowl, pour in sugar and hot water, mix until sugar dissolved.

3.Add in the remaining ingredients and continue to mix until well combined.  Strain the mixture into a jug.

4.Pour the mixture into the tart shells. Fill the tart shell up to 80%.

5.Bake at 180°C for 20-25 minutes.

6.Leave the oven door ajar for 5 minutes then remove the egg tarts.

Cara Membuat

1.Aturkan tart shell di dulang pembakar, ketepikan

2.Dalam mangkuk besar, masukkan gula dan air panas, kacau sehingga gula cair sepenuhnya.

3.Masukkan bahan-bahan lain dan kacau sehingga sebati.  Kemudian tapis ke dalam jug.

4.Tuangkan cecair telur dalam jug ke dalam tart shell.  Tuang hingga 80% penuh.

5.Bakar dalam suhu 180°C selama 20-25 minit.

6.Biarkan pintu oven terbuka selama 5 minit dan kemudian keluarkan tart telur.

做法:

1.把塔皮整齐排放在烤盘上,备用。

2.在一个大碗里,加入砂糖以及热水,搅拌至砂糖完全融化。

3.把剩余的材料全部加入搅拌均匀,然后倒入壶中。

4.把蛋黄液倒入塔皮里,约80%满。

5.以180°C烘烤20-25分钟。

6.把烤炉的门打开,然后静置5分钟才把蛋挞拿出来。

5.以180°C烘烤20-25分钟。

6.把烤炉的门打开,然后静置5分钟才把蛋挞拿出来。