Egg Tart
Ingredients:
- 1pack BWY Tart Shell (big)
- 50gm castor sugar
- 110gm hot water
- 45gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 2nos eggs
- 1tbsp condensed milk
- ½tsp BWY Vanilla Essence
- ½tbsp custard powder
- food Coloring (yellow)
Bahan:
- 1pek Tempurung Tart BWY (besar)
- 50gm gula pasir
- 110gm air panas
- 45gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- 2biji telur
- 1sudu besar susu pekat manis
- ½sudu kecil Esen Vanila BWY
- ½sudu besar tepung kastard
- pewarna makanan (kuning)
材料:
- 1包 BWY塔皮(大)
- 50克 砂糖
- 110克 热水
- 45克 Meadow Fresh牛奶
- 2颗 鸡蛋
- 1大匙 炼奶
- 1/2茶匙 香草精
- 1/2大匙 卡士达粉
- 黄色食用颜色素
Method:
- Arrange tart shells on baking tray, put aside.
- In a bowl, pour in sugar and hot water, mix until sugar dissolved.
- Add in the remaining ingredients and continue to mix until well combined. Strain the mixture into a jug.
- Pour the mixture into the tart shells. Fill the tart shell up to 80%.
- Bake at 180°C for 20-25 minutes.
- Leave the oven door ajar for 5 minutes then remove the egg tarts.
Cara Membuat
- Aturkan tart shell di dulang pembakar, ketepikan
- Dalam mangkuk besar, masukkan gula dan air panas, kacau sehingga gula cair sepenuhnya.
- Masukkan bahan-bahan lain dan kacau sehingga sebati. Kemudian tapis ke dalam jug.
- Tuangkan cecair telur dalam jug ke dalam tart shell. Tuang hingga 80% penuh.
- Bakar dalam suhu 180°C selama 20-25 minit.
- Biarkan pintu oven terbuka selama 5 minit dan kemudian keluarkan tart telur.
做法:
- 把塔皮整齐排放在烤盘上,备用。
- 在一个大碗里,加入砂糖以及热水,搅拌至砂糖完全融化。
- 把剩余的材料全部加入搅拌均匀,然后倒入壶中。
- 把蛋黄液倒入塔皮里,约80%满。
- 以180°C烘烤20-25分钟。
- 把烤炉的门打开,然后静置5分钟才把蛋挞拿出来。