BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Double Chocolate Biscuits

Ingredients:

  • 500gm BWY Double Chocolate Cookie Mix
  • 250gm Ausicows butter

Bahan:

  • 500gm BWY Adunan Biskut Double Coklat
  • 250gm mentega Ausicows

材料:

  • 500克 BWY双倍巧克力曲奇预拌粉
  • 250克 Ausicows 牛油

Method:

  1. Preheat oven to 180°C.
  2. Beat soften butter until light and fluffy.
  3. Add cookie mix until well blended. (Optional, add chocolate chips or nuts)
  4. Divide the dough to 5 parts about 150gm each, and roll (around 4cm in diameter) wrap with cling wrap.
  5. Freeze cookie dough for 15 minutes before cutting it into 1cm thickness.
  6. Place on baking tray and bake for 15 to 20 minutes.

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar ke suhu 180°C.
  2. Pukul mentega sehingga lembut dan kembang.
  3. Masukkan tepung adunan biskut dan gaul sehingga sebati. (tambah cip coklat atau kekacang sebagai pilihan tambahan)
  4. Bahagikan adunan kepada 5 bahagian kira-kira 150gm, dan gulung (diameter sekitar 4cm) dan balut dengan cling wrap.
  5. Bekukan doh selama 15 minit sebelum memotongnya kira-kira 1cm tebal.
  6. Letak di dulang pembakar dan bakar selama 15 hingga 20 minit.

做法:

  1. 预热烤箱至180°C。
  2. 把牛油打发至顺滑。
  3. 加入曲奇预拌粉搅拌均匀。(可以自行选择加入喜爱的坚果)
  4. 把面团分成5份,约150克,然后搓成圆柱条(约直径4厘米),然后用保鲜膜包起来。
  5. 把曲奇放入冰箱冷冻15分钟,然后切成1厘米厚的薄片。
  6. 把曲奇整齐排放在烤盘上,烘烤15-20分钟。