Double Chocolate Biscuits
Ingredients:
- 500gm BWY Double Chocolate Cookie Mix
- 250gm Ausicows butter
Bahan:
- 500gm BWY Adunan Biskut Double Coklat
- 250gm mentega Ausicows
材料:
- 500克 BWY双倍巧克力曲奇预拌粉
- 250克 Ausicows 牛油
Method:
- Preheat oven to 180°C.
- Beat soften butter until light and fluffy.
- Add cookie mix until well blended. (Optional, add chocolate chips or nuts)
- Divide the dough to 5 parts about 150gm each, and roll (around 4cm in diameter) wrap with cling wrap.
- Freeze cookie dough for 15 minutes before cutting it into 1cm thickness.
- Place on baking tray and bake for 15 to 20 minutes.
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar ke suhu 180°C.
- Pukul mentega sehingga lembut dan kembang.
- Masukkan tepung adunan biskut dan gaul sehingga sebati. (tambah cip coklat atau kekacang sebagai pilihan tambahan)
- Bahagikan adunan kepada 5 bahagian kira-kira 150gm, dan gulung (diameter sekitar 4cm) dan balut dengan cling wrap.
- Bekukan doh selama 15 minit sebelum memotongnya kira-kira 1cm tebal.
- Letak di dulang pembakar dan bakar selama 15 hingga 20 minit.
做法:
- 预热烤箱至180°C。
- 把牛油打发至顺滑。
- 加入曲奇预拌粉搅拌均匀。(可以自行选择加入喜爱的坚果)
- 把面团分成5份,约150克,然后搓成圆柱条(约直径4厘米),然后用保鲜膜包起来。
- 把曲奇放入冰箱冷冻15分钟,然后切成1厘米厚的薄片。
- 把曲奇整齐排放在烤盘上,烘烤15-20分钟。