Double Chocolate Almond Cookies
Ingredients:
- 280gm Ausicows Butter (unsalted)
- 300gm BWY Biscuit Flour
- 118gm cocoa powder
- 1tsp baking soda
- 3/4tsp salt
- 200gm castor sugar
- 200gm brown sugar
- 1nos egg (large)
- 1tsp vanilla essence
- 170gm chocolate chips
- 150gm almond (chopped)
Bahan:
- 280gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
- 300gm Tepung Biskut BWY
- 118gm serbuk koko
- 1sudu kecil serbuk penaik
- 3/4sudu kecil garam
- 200gm gula kastor
- 200gm gula perang
- 1biji telur (besar)
- 1sudu kecil esen vanila
- 170gm cip coklat
- 150gm badam (dipotong kecil)
材料:
- 280克 Ausicows无盐牛油
- 300克 BWY饼干粉
- 118克 可可粉
- 1茶匙 泡打粉
- 3/4茶匙 盐
- 200克 细砂糖
- 200克 红糖
- 1颗 鸡蛋(大)
- 1茶匙 香草精
- 170克 巧克力粒
- 150克 杏仁(切碎)
Method:
- In a mixing bowl, combine flour, cocoa powder, baking soda and salt, set aside.
- Cream butter and sugar until light and fluffy, add in egg and vanilla essence.
- Add in flour mixture into the butter mixture, mix well.
- Lastly, fold in chocolate chips and chopped almond.
- Scoop the batter with table spoon or small ice-cream scoop, place the cookies on baking tray lined with parchment paper.
- Bake at preheated oven at 175°C for 15 minutes.
Cara Membuat:
- Dalam mangkuk besar, campurkan tepung biskut, serbuk koko, serbuk penaik dan garam, ketepikan.
- Pukul mentega dan gula sehingga kembang, masukkan telur dan esen vanila.
- Masukkan campuran tepung dengan perlahan-lahan dan gaul sehingga sebati.
- Akhirnya, masukkan cip coklat dan badam.
- Gunakan sudu besar atau sudu ais-krim untuk membentukkan kukis, susun di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 175°C selama 15 minit.
做法:
- 在一个大碗里,将面粉,可可粉,泡打粉和盐混合均匀。
- 将牛油和糖打发,加入鸡蛋和香草精,搅拌均匀。
- 将混合好的面粉分次加入面糊里,搅拌均匀。
- 最后加入巧克力粒和杏仁碎。
- 用汤匙或冰淇淋勺把面团整成小圆团,然后把曲奇放上在已铺好一层烘焙纸的烤盘上。
- 把曲奇放入预热烤箱中, 以175°C 烘烤约15分钟。