BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Custard Cream Cheese Tart with Hazelnut Tart Shells

Ingredients:

Prepare for Hazelnut Tart Base:

  • 400gm BWY Pineapple Tart Mix
  • 100gm ground hazelnut
  • 250gm Echte Boter Butter
  • 2nos eggs (grade B)
  • 1 1/2tbsp Meadow Fresh UHT Full Cream Milk

Prepare for Custard Cream Cheese Mix:

  • 100gm BWY Instant Custard Mix
  • 250gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • 226gm Cottura Cream Cheese
  • 150gm Westgold Whipping Cream

Prepare for Hazelnut Crunchy Topping:

  • 250gm hazelnut without skins (toasted & chopped)
  • 100gm icing sugar (sieved)
  • 35gm egg white

Bahan:

Untuk Kulit Tart Hazelnut:

  • 400gm Adunan Tart Nenas BWY
  • 100gm serbuk kacang hazel
  • 250gm Mentega Echte Boter
  • 2biji telur eggs (gred B)
  • 1 1/2sudu besar Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh

Untuk Adunan Keju Krim Kastard:

  • 100gm Adunan Kastard Segera BWY
  • 250gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
  • 226gm Keju Krim Cottura
  • 150gm Krim Putar Westgold

Untuk Kacang Hazel:

  • 250gm kacang hazel tanpa kulit (dipanggang & dicincang)
  • 100gm gula aising (diayak)
  • 35gm putih telur

材料:

准备榛子挞皮:

  • 400克 BWY黄梨挞预拌粉
  • 100克 榛子粉
  • 250克 Echte Boter牛油
  • 2颗 鸡蛋(B)
  • 1½汤匙 Meadow Fresh全脂牛奶

准备卡仕达芝士陷:

  • 100克 BWY卡仕达预拌粉
  • 250克 Meadow Fresh全脂牛奶
  • 226克 Cottura奶酪
  • 150克 Westgold鲜奶油

准备烤榛子:

  • 250克 去皮榛子(烤好,切碎)
  • 100克 糖粉(过筛)
  • 35克 蛋白

Method:

  1. n a bowl, mix well pineapple tart mix and ground hazelnut, put aside. 
  2. In a mixing bowl, beat butter at low speed until soft and fluffy. Add in eggs one at a time, switch to medium speed, whisk until well combined. Add in flour mixture and milk, mix well until a soft dough is formed. 
  3. Remove the dough from mixing bowl. Place and cover it with a parchment paper, flatten it using a rolling pin. 
  4. Using a round shape cutter, cut the dough and place it in an aluminum tart shell mould. Using your thumb, press the dough to follow the shape of the mould. Then using a fork, poke a few holes on the dough. 
  5. Bake the tart in a preheated oven at 180°C for 15-20 minutes or until it turns into golden brown color. 
  6. For the custard cream cheese, mix well instant custard mix and milk in a bowl until thickened. In a mixing bow, whisk cream cheese until soft and fluffy, add in custard mixture, continue to mix until fluffy. Lastly, add in whipping cream, mix well. Transfer the custard filling into a piping bag. 
  7. For the hazelnut crunchy topping, combine hazelnut, icing sugar and egg white, mix well. Bake it in a preheated oven at 175°C for 10-12 minutes. 
  8. Prepare a tart shell, pipe the cream cheese custard batter until 90% full. Place the baked hazelnut topping on top of the custard. Leave the tart for 45 minutes to firm before serving.

Cara Membuat:

  1. Di dalam mangkuk, gaul sebati adunan tart nenas dan serbuk kacang hazel. 
  2. Di dalam mangkuk pengadun, masukkan mentega, pukul dengan kelajuan rendah hingga lembut. Masukkan telur satu demi satu, tukar ke kelajuan sederhana, kacau sehingga sebati. Masukkan adunan tart nenas dan susu, gaul sehingga menjadi doh yang lembut. 
  3. Keluarkan doh dari mangkuk pengadun. Tutup doh dengan kertas minyak, ratakan dengan pin penggelek. 
  4. Gunakan pemotong bentuk bulat, potong doh dan letakkan di dalam acuan tart aluminium. Gunakan ibu jari, tekan doh mengikut bentuk acuan. Kemudian, menggunakan garpu, cucuk beberapa lubang pada doh. 
  5. Bakar tart di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 – 20 minit atau sehingga berubah menjadi warna keemasan. 
  6. Untuk keju krim kastard, gaul sebati adunan kastard segera dan susu di dalam mangkuk hingga pekat. Dalam mangkuk lain, pukul keju krim sehingga kembang, masukkan adunan kastard, kacau sehingga sebati. Akhirnya, masukkan Vkrim putar ke dalam campuran, gaul rata. Masukkan adunan ke dalam beg paip. 
  7. Untuk kacang hazel, gabungkan kacang hazel, gula aising dan putih telur, kacau sebati. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 175°C selama 10-12 minit. 
  8. Sediakan kulit tart yang telah dibakar, paipkan adunan keju krim kastard sehingga 90% penuh. Letakkan kacang hazel rangup di atas kastard. Ketepikan tart selama 45 minit sehingga adunan keju krim beku sebelum dihidangkan.

做法:

  1. 在碗里,把黄梨预拌粉和榛子粉混合均匀,放置一旁。 
  2. 在搅拌盆里,以低速打发牛油。分次加入鸡蛋,转中速,搅拌均匀。加入预拌粉和榛子粉,搅拌成软团。 
  3. 把面团取出,有、油纸盖上,然后用擀面棍擀平。 
  4. 用圆形模具,割出一片面团,放在蛋挞模具上。用你的拇指跟着模具形状轻轻按压。用叉子在面团上叉出一些小孔。 
  5. 把挞皮放入预热烤箱以180 °C烘烤15-20分钟或烤至金黄色。 
  6. 准备卡仕达芝士陷,把卡仕达预拌粉和牛奶搅拌至浓稠。在另一个碗里,打发奶酪,然后加入卡仕达酱搅拌均匀。最后加入鲜奶油,搅拌均匀。把卡仕达芝士陷装入裱花袋里备用。 
  7. 准备烤榛子,把榛子,糖粉和蛋白搅拌均匀。放入预热烤箱以175 °C烘烤10-12分钟。 
  8. 准备一个挞皮,把卡仕达芝士陷挤入至90%满。然后再挞上铺上烤好的榛子。放置一旁直到卡仕达陷凝固,即可享用。