Crunchy Cluster
Ingredients:
150gm almond small (roasted)
100gm bubble rice (white)
150gm BWY Dark Compound Bar
50+50gm BWY White Compound Bar
50gm hazelnut / peanut spread
Bahan:
150gm badam kecil (telah dibakar)
100gm bubble rice (white)
150gm Bar Coklat Kompaun Hitam BWY
50+50gm Bar Coklat Kompaun Putih BWY
50gm mentega kacang / kacang hazel
材料:
150克 小杏仁(烤熟)
100克 脆米(白色)
150克 BWY黑巧克力
50+50克 BWY白巧克力
50克 榛子/花生酱
Method:
Melt Chocolate Dark and White (50gm), stir until smooth.
Add Roasted Almonds and Bubble Rice into mixture.
Mix well and scoop a spoon full into prepared tray with parchment paper.
Melt 50gm of white chocolate and place in piping bag, cut a small hole and zigzag melted white chocolate on cookies
Cara membuat:
Cairkan coklat hitam dan coklat putih (50gm) dengan kaedah double boiler, kacau sehingga sebati.
Masukkan badam yang telah dibakar dan bubble rice di dalam coklat yang telah dicairkan.
Gaul rata dan sudukan di atas dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas minyak.
Cairkan 50gm coklat putih dan masukan ke dalam beg piping, kemudian hiaskan di atas coklat cookies yang telah disediakan.
做法:
把黑巧克力和50克白巧克力隔水煮溶,搅拌均匀。
加入烤熟的杏仁和脆米。
搅拌均匀后用两只汤匙把巧克力饼整齐地排放在已铺了一层烘培纸的烤盘上。
把剩下的50克白巧克力融化,然后装入挤花袋,剪一个小孔然后挤在巧克力饼上以作装饰。