BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Coffee Cookies

Ingredients:

  • 113gm Ausicows Unsalted Butter (softened)
  • 113gm BWY Biscuit Mix
  • 40gm corn starch
  • 10gm coffee essence
  • 2gm salt

Yield: 35pcs +/-

Bahan:

  • 113gm Mentega Ausicows (tanpa garam) – dilembutkan
  • 113gm Adunan Biskut BWY
  • 40gm kanji jagung
  • 10gm esen kopi
  • 2gm garam

Hasil: 35 keping +/-

材料

  • 113克 Ausicows无盐牛油(软化)
  • 113克 BWY饼干预拌粉
  • 40克 玉米淀粉
  • 10克 咖啡香精
  • 2克 盐

分量:约35片

Method:

  1. In a mixing bowl, whisk butter until light and fluffy. Add in coffee essence (you may reduce or add more according to your preference).
  2. Pour in BWY Biscuit Mix, corn starch & salt, continue to mix well.
  3. Spoon the dough into piping bag, pipe the dough on baking tray lined with parchment paper.
  4. Place the cookies into a preheated oven, bake at 180°C for 15 minutes.

Cara Membuat:

  1. Dalam mangkuk besar, pukul mentega sehingga kembang, masukkan esen kopi (sukatan mengikut kegemaran anda).
  2. Masukkan Adunan Biskut BWY, kanji jagung dan garam, gaul sehingga sebati.
  3. Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan adunan di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
  4. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 minit.

做法:

  1. 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色。加入咖啡香精(依个人口味加减)。
  2. 加入BWY饼干预拌粉,玉米淀粉和盐搅拌成团。
  3. 把面糊装入裱花袋内,然后在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,挤出自己喜爱的曲奇形状。
  4. 把曲奇放入预热烤箱中,以180°C烘烤约15分钟。