Coffee Cookies
Ingredients:
- 113gm Ausicows Unsalted Butter (softened)
- 113gm BWY Biscuit Mix
- 40gm corn starch
- 10gm coffee essence
- 2gm salt
Yield: 35pcs +/-
Bahan:
- 113gm Mentega Ausicows (tanpa garam) – dilembutkan
- 113gm Adunan Biskut BWY
- 40gm kanji jagung
- 10gm esen kopi
- 2gm garam
Hasil: 35 keping +/-
材料
- 113克 Ausicows无盐牛油(软化)
- 113克 BWY饼干预拌粉
- 40克 玉米淀粉
- 10克 咖啡香精
- 2克 盐
分量:约35片
Method:
- In a mixing bowl, whisk butter until light and fluffy. Add in coffee essence (you may reduce or add more according to your preference).
- Pour in BWY Biscuit Mix, corn starch & salt, continue to mix well.
- Spoon the dough into piping bag, pipe the dough on baking tray lined with parchment paper.
- Place the cookies into a preheated oven, bake at 180°C for 15 minutes.
Cara Membuat:
- Dalam mangkuk besar, pukul mentega sehingga kembang, masukkan esen kopi (sukatan mengikut kegemaran anda).
- Masukkan Adunan Biskut BWY, kanji jagung dan garam, gaul sehingga sebati.
- Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan adunan di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 minit.
做法:
- 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色。加入咖啡香精(依个人口味加减)。
- 加入BWY饼干预拌粉,玉米淀粉和盐搅拌成团。
- 把面糊装入裱花袋内,然后在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,挤出自己喜爱的曲奇形状。
- 把曲奇放入预热烤箱中,以180°C烘烤约15分钟。