BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Chocolate Marshmallow

Ingredients:

  • 500gm BWY Dark Compound Chocolate
  • 30gm cocoa butter
  • 250gm marshmallow
  • 100gm coloured chocolate rice
  • 1 pack lollipop stick

Bahan:

  • 500gm Kompaun Coklat Gelap BWY
  • 30gm Mentega Coklat
  • 250gm marshmallow
  • 100gm coklat rice berwarna
  • 1 pek batang lolipop

材料:

  • 500克 黑巧克力
  • 30克 可可油
  • 250克 棉花糖
  • 100克 巧克力针
  • 1包 棉花糖棒

Method:

  1. Melt chocolate and cocoa butter in a bowl with microwave, oven or by double-boiling.
  2. Push a lollipop stick into a marshmallow about half way in.
  3. Dip into the melted chocolate, allow the excess to drip off then dip into the coloured rice for decoration.
  4. Put into a tall glass to set. Repeat with each marshmallow.

Cara membuat:

  1. Cairkan coklat dan mentega coklat dengan menggunakan microwave, ketuhar atau keadeah double boiling.
  2. Cucuk marshmallow dengan batang lolipop.
  3. Celupkan marshmallow ke dalam coklat yang telah dicairkan, dan taburkan coklat rice untuk hiasan.
  4. Biarkan marshmallow yang disalut coklat sejuk sehingga menjadi keras

做法:

  1. 把巧克力和可可油隔水煮溶,搅拌均匀后熄火。
  2. 把棉花糖先用棒子插好並排列在盤子上。
  3. 將棉花糖沾滿巧克力,並在頂端沾上巧克力针。
  4. 将巧克力放置一旁待巧克力完全凝固