Chocolate Lava Cream Cheese Tarts

Ingredients:
- 226gm Cottura Cream Cheese
- 500gm BWY Chocolate Lava Cake Mix
- 200gm eggs
- 180gm Ausicows Butter (melted)
- 150ml Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 24pcs BWY Tart Shell (big)
Bahan:
- 226gm Keju Krim Cottura
- 500gm Adunan Kek Lava Coklat BWY
- 200gm telur
- 180gm Mentega Ausicows (dicairkan)
- 150ml Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- 24biji Tempurung Tart BWY (besar)
材料:
- 226克 Cottura奶油奶酪
- 500克 巧克力熔岩蛋糕预拌粉
- 200克 鸡蛋(约4颗)
- 180克 Ausicows牛油 (融化)
- 150毫升 Meadow Fresh全脂牛奶
- 24粒 蛋挞皮(大)
Method:
- Beat cream cheese until soften creamy texture and set aside.
- Next, beat cake mix, eggs, butter & milk with medium speed approximately 3-4 minutes until well incorporated and then add in cheese mixture until well combined.
- Pour mixture into tart shells, 3/4 full.
- Bake in a preheated oven at 210°C for about 6-8 minutes.
- Ready to serve warm.
Cara Membuat:
- Putar keju krim sehingga berkrim, ketepikan.
- Kemudian, campurkan adunan kek lava, telur, mentega dan susu dengan kelajuan sederhana selama 3-4 minit, kemudian masukkan keju krim dan gaul sehingga sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam tempurung tart sehingga 3/4 penuh.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C selama 6-8 minit.
- Hidangkan semasa masih panas.
做法:
- 用打蛋器把奶油奶酪搅拌至顺滑,搁置一旁。
- 然后在另一个搅拌盆里,用中速度把蛋糕预拌粉,鸡蛋,牛油和牛奶搅拌均匀,约3-4分钟,然后加入打发好的奶油奶酪,继续搅拌至均匀顺滑。
- 把面糊倒入准备好的蛋挞皮里,约3/4满。
- 把挞放入预热烤箱中,以210°C烘烤6-8分钟。
- 趁热享用。