BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Chocolate Lava Cake

Ingredients:

  • 500gm BWY Chocolate Lava Cake Premix
  • 200gm eggs (about 4 nos eggs)
  • 180gm corn oil
  • 150ml water

Bahan:

  • 500gm Adunan Kek Lava Coklat BWY
  • 200gm telur (lebih kurang 4 biji)
  • 180gm minyak jagung
  • 150ml air

材料:

  • 500克 熔岩巧克力蛋预拌粉
  • 200克 鸡蛋(大约4颗鸡蛋)
  • 180克 玉米油
  • 150毫升 水

Method:

  1. Place all ingredients into a bowl and mix until combined.
  2. Spoon batter into paper cups until ¾ full.
  3. Bake at 190°C for 10-12 minutes.
  4. Invert on individual plates while warm and serve with vanilla ice cream.

Cara membuat:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
  2. Masukkan adunan ke dalam cawan kertas (muffin) sehingga 3/4 penuh.
  3. Bakar pada suhu 190°C selama 10-12 minit.
  4. Balikkan kek yang telah masak di atas pinggan semasa kek masih panas dan hidangkan dengan aiskrim vanilla.

做法:

  1. 把所有材料加入预拌缸中搅拌均匀。
  2. 把面糊倒入纸杯至3/4满。
  3. 以190°C 烘烤10-12分钟。
  4. 出炉后立刻倒扣脱模摆在盘上,配上香草冰淇淋,趁热享用。