Chocolate Chips Walnut Cookies
Ingredients:
1pack BWY Chocolate Chips Cookies Mix
250gm Ausicows Butter
2 nos eggs
Bahan:
1 pek Adunan Kukis Cip Coklat BWY
250gm Mentega Ausicows
2 biji telur
材料:
1包 核桃巧克力饼预拌粉
250克 牛油
2颗 鸡蛋
Method:
Unpack BWY Chocolate Chips Cookies Premix and arrange the ingredients neatly.
Chop the walnuts and put aside.
Whisk butter and sugar until light and fluffy.
Add in eggs and whisk until well combined.
Add in the premix and blend well.
Lastly, add in chocolate chips and walnuts and mix well.
Shape the dough into small balls on baking tray lined with parchment paper.
Bake at 170°C for 20 minutes
Cara membuat:
Buka pek Adunan Kukis Coklat Cip BWY dan susunkan ramuan secara kemas.
Cincang walnut (jangan cincang terlalu halus) dan ketepikan.
Pukul mentega dan gula sehingga kembang.
Masukkan telur dan sambung pukul sehingga sebati.
Masukkan adunan kukis cip coklat dan gaul sehingga sebati.
Akhir, masukkan cip coklat dan walnut, kacau sebati.
Buat bentuk bebola kecil di atas loyang yang telah dialaskan dengan kertas minyak.
Bakar pada suhu 170°C selama 20 minit.
做法:
把预拌粉打开然后把所有材料摆放整齐。
把核桃切碎然后放在一旁备用。
把牛油和糖打发。
加入一颗鸡蛋然后搅拌均匀。
加入核桃巧克力饼预拌粉揉成面团。
最后,加入巧克力粒和切碎核桃混合均匀。
把面团搓成小圆球然后放在已铺好一层油纸的烤盘上。
以170°C 烘烤25分钟。取出放凉。