BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Chocolate Bread

Ingredients:

  • 500gm Chocolate Bread Mix
  • 180gm cold water
  • 90gm cold milk
  • 60gm unsalted butter
  • 60gm egg
  • 11gm instant dry yeast

Bahan:

  • 500gm Adunan Roti Koko
  • 180gm air sejuk
  • 90gm susu sejuk
  • 60gm mentega tanpa garam
  • 60gm telur
  • 11gm yis kering segera

材料:

  • 500 巧克力面包预拌粉
  • 180 冷水
  • 90 冷牛奶
  • 60 无盐牛油
  • 60 鸡蛋
  • 11 即溶酵母

Method:

  1. Mix all ingredients using medium speed for 6 minutes and high speed for 8 minutes.
  2. Keep the dough in a covered container and rest for 30 minutes at room temperature.
  3. Divide the dough into 15 pieces (60gm each).
  4. Roll each into round shape and place on baking tray, cover it and rest for 90 minutes at room temperature.
  5. Bake for 11-13 minutes in a preheated oven at 210°C.

Cara Membuat:

  1. Campurkan semua bahan, uli 6 minit dengan kelajuan sederhana dan 8 minit dengan kelajuan tinggi.
  2. Simpan doh dalam bekas yang bertutup dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
  3. Bahagikan doh kepada 15 bahagian (60gm setiap satu).
  4. Bentukkan bulat untuk setiap doh dan letakkan di atas dulang pembakar, tutup dan rehatkan selama 90 minit pada suhu bilik.
  5. Bakar selama 11 – 13 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C.

做法:

  1. 把全部材料混合均匀,以中速揉6分钟,然后转高速揉8分钟。
  2. 把面团装入有盖的容器里,以室温休面30分钟。
  3. 把面团分成15个小面团(一个约60克)。
  4. 把面团揉成小圆球,然后整齐排放在烤盘上,以室温发酵90分钟。
  5. 放入预热至210°度的烤箱里,烘烤11-13分钟。