Choco Coffee Chips Cashew Nut Cookies

Ingredients:
Ingredients A:
- 250gm Ausicows Butter (salted)
 
Ingredients B:
- 2 nos eggs
 - 1/4tsp BWY Kularome Coffee Flavour
 
Ingredient C:
- 500gm BWY Biscuit Mix
 
Ingredients D:
- 150gm choco coffee chips
 - 150gm toasted cashew nut (chopped)
 
Bahan:
Bahan A:
- 250gm Mentega Ausicows (bergaram)
 
Bahan B:
- 2biji telur
 - 1/4tsp Esen Perisa Kopi Kularome BWY
 
Bahan C:
- 500gm Tepung Biskut BWY
 
Bahan D:
- 150gm cip coklat kopi
 - 150gm kacang gajus (dibakar dan dipotong kecil)
 
材料:
材料 A:
- 250克 Ausicows 牛油
 
材料 B:
- 2克 鸡蛋
 - ¼茶匙 BWY咖啡香精
 
材料 C:
- 500克 BWY饼干预拌粉
 
材料 D:
- 150克 咖啡巧克力粒
 - 150克 烤腰果(切碎)
 
Method:
- 
Preheat oven to 180°C.
 - 
Beat Ingredient A until light and fluffy, blend in Ingredients B, mix until well blended.
 - 
Then add Ingredient C, mix until well incorporated and lastly stir in Ingredients D until well incorporated and form a dough.
 - 
Shape the dough into small balls on baking tray lined with parchment paper then flatten slightly with palm.
 - 
Bake for 12-15 minutes or cookies turn light brown in colour and the inside is cooked through.
 
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar ke 180°C.
 - Pukul Bahan A sehingga kembang, masukkan Bahan B dan sambung pukul sehingga sebati.
 - Masukkan Bahan C dan gaul sehingga sebati. Akhir, masukkan Bahan D dan kacau sebati.
 - Buat bentuk bebola kecil di atas loyang yang telah dialaskan dengan kertas minyak dan tekan dengan tapak tangan secara ringan.
 - Bakar selama 12-15 minit atau sehingga kukis menjadi kekuningan. Biarkan biskut sejuk sebelum simpan ke dalam bekas.
 
做法:
- 把烤炉预热至180°C。
 - 把材料A打法,然后加入材料B,搅拌均匀。
 - 加入材料C搅拌均匀,最后加入材料D揉成软团。
 - 把面团搓成小圆球然后放在已铺好一层油纸的烤盘上,然后用拇指轻轻按压。
 - 烘烤约12-15分钟,或烤至金黄色,取出放凉。