Chiffon Cake
Ingredients:
- 250gm BWY Chiffon Cake Mix
- 250gm eggs
- 80gm oil
- 60gm water
Bahan:
- 250gm Adunan Kek Chiffon BWY
- 250gm telur
- 80gm minyak
- 60gm air
材料:
- 500克 BWY戚风蛋糕预拌粉
- 250克 鸡蛋
- 80克 油
- 60克 水
Method:
- Mix water, eggs and cake mix using high speed for 4 minutes.
- Add in oil and mix on low speed for 1 minute.
- Preheat oven at 175°C. Pour the batter into a 10” mould.
- Bake for 35–40 minutes. After done, turn it upside down and let it cool.
Cara Membuat:
- Campurkan air, telur dan adunan kek, adun dengan kelajuan tinggi selama 4 minit.
- Masukkan minyak dan pukul dengan perlahan selama 1 minit.
- Panaskan ketuhar pada suhu 175°C. Tuangkan adunan ke dalam acuan bersaiz 10”.
- Bakar selama 35–40 minit. Setelah siap, terbalikkan kek dan biarkan ia sejuk.
做法:
- 倒入水,鸡蛋和预拌粉以全部材料,以高速搅拌4分钟。
- 再倒入油,然后以低速搅拌1分钟。
- 预热烤箱至175°度的把面糊倒入10寸蛋糕模具。
- 然后放入预热烤箱烘烤35-40分钟。烤好的蛋糕,取出后立即倒扣放凉。