Butter Enriched Bread
Ingredients:
Ingredients A:
- 500gm BWY Bread Flour
- 30gm castor sugar
- 10gm salt
- 1tsp (2.5gm) BWY Soft Pro Bread Improver
- 1nos (55gm) egg
- 11gm Eagle Sachet Instant Yeast
- 350-360 gm +/- Meadow Fresh UHT Full Cream Milk (chilled )
Ingredients B:
- 85gm Echte Boter Butter (salted/unsalted)
Bahan:
Bahan A:
- 500gm Tepung Roti BWY
- 30gm gula kastor
- 10gm garam
- 1sudu kecil (2.5gm) Soft Pro Bread Improver
- 1biji (55gm) telur
- 11gm Yis Kering Segera Eagle
- 350-360gm Susu Sejuk Penuh Krim Meadow Fresh
Bahan B:
- 85gm Mentega Echte Boter (dengan/tanpa garam)
材料:
材料 A:
- 500克 BWY 高筋面粉
- 30克 细砂糖
- 10克 盐
- 1茶匙(2.5克) 面包改良剂
- 1颗 (55克)鸡蛋
- 11克 Eagle 酵母
- 350-360克 Meadow Fresh 冷牛奶
材料 B:
- 85克 Echte Boter牛油
Method:
- Pour ingredients A into mixing bowl and mix on low speed to make a cohesive dough with using the dough hook, knead for about 3 minutes on medium-low speed to develop the dough.
- Once the dough is smooth, add ingredient B and continue kneading on medium-low speed until completely incorporated and the dough is smooth, shiny, and elastic.
- Allow the dough to rise in a covered bowl until it’s doubled in size, about 55-60 minutes.
- Turn the dough out onto a lightly floured surface, and divide it in half. Working with one half at a time, divide 200gm each piece of dough into two equal pieces. Round the pieces into smooth balls.
- Lightly grease 2 loaf sandwich pans. Place the two dough balls into loaf sandwich pan, lining them up side by side in one lengthwise of two balls
- Let the loaves rise until they’re puffy and have a soft, marshmallow like texture, about 50-55 minutes or extra minutes.
- Preheat the oven to 200°C. Uncover the loaves, and bake them for 25-30 minutes, until the crust is golden brown and they sound hollow when tipped out of the pan and tapped on the bottom.
- Removes the loaves from the oven, and turn them out of the pans onto a rack to cool.
Cara Membuat
- Campurkan bahan A di dalam mangkuk dan guna mixer atau bread maker dengan kelajuan perlahan, uli doh selama 3 minit. Kemudian tukar ke kelajuan sederhana, uli sehingga adunan menjadi doh.
- Tambahkan bahan B apabila doh menjadi licin. Kemudian sambung menguli mengguna kelajuan sederhana, uli doh supaya doh itu menjadi berkilat dan licin.
- Rehatkan doh itu selama 55-60 minit sampai doh saiz jadi 2 kali ganda.
- Taburkan sedikit tepung di atas tempat kerja, bahagikan doh kepada 2. Doh yang separuh bahagikan kepada 200gm bulat kecil, uli doh itu menjadi bulat.
- Sapukan sedikit mentega di atas loaf pan yang telah disedia. Masukkan 2 bulat kecil doh ke dalam loaf pan, susunkan mereka bersebelahan antara satu demi satu.
- Tutup loyang pembakar dan biarkan sehingga doh itu proof selama 50-55 minit dan doh itu menjadi lembut seperti
- Panaskan oven kepada suhu 200°C. Buka penutup loaf pan dan bakar selama 25-30 minit atau sehingga bahagian atasnya berwarna
- Keluarkan roti daripada loyang selepas dibakar dan sejukkan di atas redai.
做法:
- 把材料A放入搅拌盆内,以慢速度搅拌至所有材料混合均匀,然后以中速将材料搅拌至成面团。
- 当面团搅拌至光滑,加入材料B然后继续以中速搅拌至面团光滑,有弹性。
- 把面团盖上发酵至两倍大,约55-60分钟。
- 在案板上撒一些干面粉,取出面团然后分成两半。把一半的面团平均分成2团200克的面团,揉圆。
- 在2个面包模具上刷一层薄薄的牛油。然后把2个圆面团放入面包模具里,将面团纵向并排排列。
- 让面团二度发酵至蓬松,大约50-55分钟,面团将变成像棉花糖一样的手感,蓬松柔软。
- 以200°C预热烤箱,将面包放入烤箱烤约25-30分钟或烤至面包表面金黄色。
- 将面包从模具里取出,然后放在架子上冷却。