BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Butter Enriched Bread

Ingredients:

Ingredients A:

  • 500gm BWY Bread Flour
  • 30gm castor sugar
  • 10gm salt
  • 1tsp (2.5gm) BWY Soft Pro Bread Improver
  • 1nos (55gm) egg
  • 11gm Eagle Sachet Instant Yeast
  • 350-360 gm +/- Meadow Fresh UHT Full Cream Milk (chilled )

Ingredients B:

  • 85gm Echte Boter Butter (salted/unsalted)

Bahan:

Bahan A:

  • 500gm Tepung Roti BWY
  • 30gm gula kastor
  • 10gm garam
  • 1sudu kecil (2.5gm) Soft Pro Bread Improver
  • 1biji (55gm) telur
  • 11gm Yis Kering Segera Eagle
  • 350-360gm Susu Sejuk Penuh Krim Meadow Fresh

Bahan B:  

  • 85gm Mentega Echte Boter (dengan/tanpa garam)

材料:

材料 A:

  • 500克 BWY 高筋面粉
  • 30克 细砂糖
  • 10克 盐
  • 1茶匙(2.5克) 面包改良剂
  • 1颗 (55克)鸡蛋
  • 11克  Eagle 酵母
  • 350-360克 Meadow Fresh 冷牛奶

材料 B:   

  • 85克 Echte Boter牛油

Method:

  1. Pour ingredients A into mixing bowl and mix on low speed to make a cohesive dough with using the dough hook, knead for about 3 minutes on medium-low speed to develop the dough. 
  2. Once the dough is smooth, add ingredient B and continue kneading on medium-low speed until completely incorporated and the dough is smooth, shiny, and elastic. 
  3. Allow the dough to rise in a covered bowl until it’s doubled in size, about 55-60 minutes. 
  4. Turn the dough out onto a lightly floured surface, and divide it in half.  Working with one half at a time, divide 200gm each piece of dough into two equal pieces.  Round the pieces into smooth balls. 
  5. Lightly grease 2 loaf sandwich pans.  Place the two dough balls into loaf sandwich pan, lining them up side by side in one lengthwise of two balls 
  6. Let the loaves rise until they’re puffy and have a soft, marshmallow like texture, about 50-55 minutes or extra minutes. 
  7. Preheat the oven to 200°C.  Uncover the loaves, and bake them for 25-30 minutes, until the crust is golden brown and they sound hollow when tipped out of the pan and tapped on the bottom.
  8. Removes the loaves from the oven, and turn them out of the pans onto a rack to cool.

Cara Membuat

  1. Campurkan bahan A di dalam mangkuk dan guna mixer atau bread maker dengan kelajuan perlahan, uli doh selama 3 minit. Kemudian tukar ke kelajuan sederhana, uli sehingga adunan menjadi doh. 
  2. Tambahkan bahan B apabila doh menjadi licin. Kemudian sambung menguli mengguna kelajuan sederhana, uli doh supaya doh itu menjadi berkilat dan licin. 
  3. Rehatkan doh itu selama 55-60 minit sampai doh saiz jadi 2 kali ganda. 
  4. Taburkan sedikit tepung di atas tempat kerja, bahagikan doh kepada 2. Doh yang separuh bahagikan kepada 200gm bulat kecil, uli doh itu menjadi bulat. 
  5. Sapukan sedikit mentega di atas loaf pan yang telah disedia. Masukkan 2 bulat kecil doh ke dalam loaf pan, susunkan mereka bersebelahan antara satu demi satu. 
  6. Tutup loyang pembakar dan biarkan sehingga doh itu proof selama 50-55 minit dan doh itu menjadi lembut seperti 
  7. Panaskan oven kepada suhu 200°C. Buka penutup loaf pan dan bakar selama 25-30 minit atau sehingga bahagian atasnya berwarna 
  8. Keluarkan roti daripada loyang selepas dibakar dan sejukkan di atas redai.

做法:

  1. 把材料A放入搅拌盆内,以慢速度搅拌至所有材料混合均匀,然后以中速将材料搅拌至成面团。 
  2. 当面团搅拌至光滑,加入材料B然后继续以中速搅拌至面团光滑,有弹性。 
  3. 把面团盖上发酵至两倍大,约55-60分钟。 
  4. 在案板上撒一些干面粉,取出面团然后分成两半。把一半的面团平均分成2团200克的面团,揉圆。 
  5. 在2个面包模具上刷一层薄薄的牛油。然后把2个圆面团放入面包模具里,将面团纵向并排排列。 
  6. 让面团二度发酵至蓬松,大约50-55分钟,面团将变成像棉花糖一样的手感,蓬松柔软。 
  7. 以200°C预热烤箱,将面包放入烤箱烤约25-30分钟或烤至面包表面金黄色。 
  8. 将面包从模具里取出,然后放在架子上冷却。