 
					Butter Cookies

Ingredients:
- 250gm Butterich Butter Blend
- 110gm icing sugar
- 1nos egg
- 1tsp BWY Vanilla Essence
- 330gm BWY Biscuit Flour (sifted)
- 2drops lemon juice (optional)
Bahan:
- 250gm Lepa Tenusu Butterich
- 110gm gula aising
- 1biji telur
- 1sudu kecil Esen Vanila BWY
- 330gm Tepung Biskut BWY (diayak)
- 2titis jus limau (pilihan anda)
材料:
- 250克 Butterich 牛油
- 110克 糖粉
- 1颗 鸡蛋
- 1茶匙 BWY 香草精
- 330克 BWY饼干粉 (过筛)
- 2滴 柠檬汁 (自行选择)
Method:
- Preheat oven to 175°C.
- Cream together butter and sugar until creamy and light. Add in egg and vanilla essence, mix until well combined.
- Fold in biscuit flour into butter mixture until it’s completely incorporated.
- Roll the mixture into a log using parchment paper or plastic, then chill it in the refrigerator for 30 minutes or until firm.
- Unwrap the dough, then use a sharp knife to cut dough into slices of even thickness.
- Place cookies on a parchment-lined baking sheet and bake for 12-15 minutes or until the edge is just turning golden brown.
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar ke suhu 175°C.
- Pukul mentega dan gula sehingga gebu. Masukkan telur dan esen vanila, gaul sehingga sebati.
- Masukkan tepung biskut dan gaul sehingga sebati.
- Balut adunan sehingga menjadi bentuk log yang panjang dengan kertas minyak atau plastik, simpan di dalam peti sejuk selama 30 minit atau sehingga menjadi keras.
- Guna pisau yang tajam, potong doh menjadi kepingan yang sekata.
- Letakkan kukis di atas dulang yang telah dialas dengan kertas minyak dan bakar selama 12-15 minit atau sehingga menjadi coklat keemasan.
做法:
- 把烤炉预热至175°C。
- 把牛油和糖粉打发。加入鸡蛋和香草精搅拌均匀。
- 加入饼干粉搅拌均。
- 用油纸或保鲜膜把面糊包起来搓成长条圆柱形,然后放入冰箱里冷藏30分钟至硬。
- 把保鲜膜打开,使用锋利的刀把曲奇切成每片厚薄一致的曲奇。
- 然后把切好的曲奇整齐地排放在已铺好一层油纸的烤盘上,烘烤约12-15分钟或烤至金黄色。
 
			 
                                     
                                     
                                    