Brownies Brittle
Ingredients:
500gm Brownies Brittle Mix
300gm dark compound chocolate
250gm eggs
140gm water
125gm butter
¼ tsp vanilla essence
Bahan:
500gm Adunan Brownies Brittle
300gm coklat kompaun gelap
250gm telur
140gm air
125gm mentega
¼ sudu teh esen vanila
材料:
500克 布朗尼脆片预拌粉
300克 黑巧克力块
250克 鸡蛋
140克 水
125克 牛油
¼ 茶匙 香草精
Method:
Preheat oven to 165°C. Line a baking tray with parchment paper and lightly spray it with non-stick cooking spray, set aside.
In large bowl, melt the dark compound chocolate and butter together.
Add in eggs, water and vanilla essence, whisk until well combined.
Lastly, fold in brownies brittle mix until just combined.
Pour the batter onto the prepared baking tray and smooth into an even, thin layer.
Sprinkle some almond slices or chocolate chips on top.
Bake for 25-30 minutes. Leave it to cool completely before break or cut the brownies brittle apart.
Cara Membuat:
Panaskan ketuhar pada suhu 165°C. Alas dulang pembakar dengan kertas parchment dan semburkan sedikit cooking spray tanpa lekat, ketepikan.
Dalam mangkuk yang besar, cairkan coklat kompaun gelap bersama mentega.
Masukkan telur, air dan esen vanila, pukul sehingga sebati.
Akhir sekali, masukkan adunan brownies brittle dan pukul sehingga sebati.
Tuangkan adunan ke dalam dulang pembakar yang telah disediakan dan ratakan lapisan sehingga nipis.
Taburkan sedikit hirisan badam atau cip coklat di atasnya.
Bakar selama 25 – 30 minit. Biarkan ia sejuk sepenuhnya sebelum memotong
做法:
预热烤箱至165°度。在烤盘上铺一层烘焙油纸,然后喷一点不粘烹饪喷雾,放置一旁。
在一个大碗里,融化巧克力块和牛油。
加入鸡蛋,水和香草精,搅拌均匀。
最后加入布朗尼饼干预拌粉搅拌均匀。
把面糊倒入刚刚准备好的烤盘里,轻轻刮平至薄薄的面糊。
在面糊上撒上一些杏仁片或巧克力粒。
放入烤箱烘烤25-30分钟。完全冷却后切块即可。