Brownies Brittle
Ingredients:
- 500gm Brownies Brittle Mix
- 300gm dark compound chocolate
- 250gm eggs
- 140gm water
- 125gm butter
- ¼ tsp vanilla essence
Bahan:
- 500gm Adunan Brownies Brittle
- 300gm coklat kompaun gelap
- 250gm telur
- 140gm air
- 125gm mentega
- ¼ sudu teh esen vanila
材料:
- 500克 布朗尼脆片预拌粉
- 300克 黑巧克力块
- 250克 鸡蛋
- 140克 水
- 125克 牛油
- ¼ 茶匙 香草精
Method:
- Preheat oven to 165°C. Line a baking tray with parchment paper and lightly spray it with non-stick cooking spray, set aside.
- In large bowl, melt the dark compound chocolate and butter together.
- Add in eggs, water and vanilla essence, whisk until well combined.
- Lastly, fold in brownies brittle mix until just combined.
- Pour the batter onto the prepared baking tray and smooth into an even, thin layer.
- Sprinkle some almond slices or chocolate chips on top.
- Bake for 25-30 minutes. Leave it to cool completely before break or cut the brownies brittle apart.
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar pada suhu 165°C. Alas dulang pembakar dengan kertas parchment dan semburkan sedikit cooking spray tanpa lekat, ketepikan.
- Dalam mangkuk yang besar, cairkan coklat kompaun gelap bersama mentega.
- Masukkan telur, air dan esen vanila, pukul sehingga sebati.
- Akhir sekali, masukkan adunan brownies brittle dan pukul sehingga sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam dulang pembakar yang telah disediakan dan ratakan lapisan sehingga nipis.
- Taburkan sedikit hirisan badam atau cip coklat di atasnya.
- Bakar selama 25 – 30 minit. Biarkan ia sejuk sepenuhnya sebelum memotong
做法:
- 预热烤箱至165°度。在烤盘上铺一层烘焙油纸,然后喷一点不粘烹饪喷雾,放置一旁。
- 在一个大碗里,融化巧克力块和牛油。
- 加入鸡蛋,水和香草精,搅拌均匀。
- 最后加入布朗尼饼干预拌粉搅拌均匀。
- 把面糊倒入刚刚准备好的烤盘里,轻轻刮平至薄薄的面糊。
- 在面糊上撒上一些杏仁片或巧克力粒。
- 放入烤箱烘烤25-30分钟。完全冷却后切块即可。