BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Blueberry Pie

Ingredients:

  • 400gm BWY pineapple tart mix
  • 250gm butter
  • 2 nos egg yolks
  • 1can Comstock blueberry pie filling
  • 1 nos egg (beaten for brushing)

Bahan:

  • 400gm BWY adunan tart nenas
  • 250gm mentega
  • 2 biji kuning telur
  • 1 tin Comstock blueberi pie filling
  • 1 biji telur

材料:

  • 400克 黄梨塔预拌粉
  • 250克 牛油
  • 1颗 鸡蛋黄
  • 1罐 蓝莓罐头
  • 1颗 鸡蛋液

Method:

1.Cream the butter, add in egg yolks and mix well. Pour in the pineapple tart mix and mix again until well combined to become a dough.

2.Place the dough on to a round shaped pie pan, trim and flute the edge. Prick holes all around the bottom crust with a fork. Bake at 180°C for 10 minutes. Let it cool.

3.Fill the pie crust with ready blueberry filling, place the balance dough on top of the pie, trim and flute edge. Then crimp the edges using a fork.

4.Prick holes on the pie crust with a fork then brush the top of the pie with beaten egg. Bake at 180°C for 30-45 minutes until the bottom crust is just beginning to brown

Cara membuat:

1.Pukul mentega sehingga lembut, kemudian masukkan kuning telur dan pukul sehingga ringan dan sebati. Masukkan adunan tart nenas dan gaul hingga adunan menjadi doh.

2.Tekankan doh ke dalam acuan dan cucuk doh itu dengan garpu. Bakar pada suhu 180°C selama 10 minit. Biarkan pie sejuk.

3.Tuangkan blueberi filling ke dalam pie yang telah dimasak, kemudian tutup permukaan dengan sekeping doh lain dan gunting lebihan doh. Tekan keliling doh dengan menggunakan garpu supaya dua doh melekat.

4.Cucuk permukaan atas dengan garpu supaya wap boleh keluar semasa dibakar. Sapukan permukaan atas dengan telur kuning, bakar pada suhu 180°C selama 30-45 minit atau sehingga kekuningan.

做法:

1.把牛有打至柔软,然后加入鸡蛋黄打发。加入黄梨塔预拌粉然后搅拌均匀,揉成面团。

2.把面团按入模具中, 除去多余的边角, 在派盘底部用叉子叉一些孔。以180°C 烘烤10分钟。取出放凉。

3.把蓝莓罐头倒入派皮内,然后用多余的面团把派皮盖上,除去多余的边角,然后用叉子把两片派皮压合。

4.在派皮上用叉子叉一些孔,以防止烤的时候底部鼓起。在派皮上刷一层鸡蛋黄,以180°C 烘烤30-45分钟或烤至金黄色。