Blueberry Muffin
Ingredients:
- 570gm BWY Blueberry Muffin Mix
- 200gm eggs (weight without shell)
- 180gm oil
- 120ml water
- 60gm dried blueberries
Bahan:
- 570gm Adunan Mufin Blueberi BWY
- 200gm telur (ditimbang tanpa kulit)
- 180gm minyak
- 120ml air
- 60gm blueberi kering
材料:
- 570克 BWY蓝莓杯子蛋糕预拌粉200克 鸡蛋(去壳重量)
- 180克 油
- 120毫升 水
- 60克 蓝莓干
Method:
- Place blueberry muffin mix, eggs, oil and water into a bowl and mix until just combined.
- Add in dried blueberries and mix well.
- Spoon mixture into muffin cup until 3/4 full.
- Bake at preheated oven at 190°C for 25 minutes.
Cara Membuat:
- Masukkan adunan mufin blueberi, telur, minyak dan air ke dalam bekas dan kacau sehingga sebati.
- Masukkan blueberi kering dan gaul sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam cawan mufin sehingga 3/4 penuh.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 190°C selama 25 minit.
做法:
- 把蓝莓杯子蛋糕预拌粉,鸡蛋,油以及水倒入碗里搅拌均匀。
- 然后加入蓝莓干搅拌均匀。
- 把面糊倒入纸杯至3/4满。
- 把蛋糕放入预热烤箱以190 °C烘烤25分钟。