Blueberry Cream Cheese Macaron
Ingredients:
Prepare for Macaron:
- 3nos egg white (room temperature)
- 50gm castor sugar
- 210gm icing sugar (sifted)
- 100gm BWY Superfine Almond Flour (sifted)
- 3drop purple food colouring
Prepare for Cheese Filling:
- 226gm Cottura Cream Cheese (softened)
- 120gm icing sugar
- 2tbsp Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- Fruttose Blueberry Pie Filling and Topping
Bahan:
Untuk Macaron:
- 3nos putih telur (suhu bilik)
- 50gm gula kastor
- 210gm gula aising (diayak)
- 100gm Tepung Badam Superfine BWY (diayak)
- 3titik pewarna makanan ungu
Untuk Inti Keju:
- 226gm Keju Krim Cottura (dilembutkan)
- 120gm gula aising
- 2 sudu besar Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- Inti Blueberri Fruttose
材料:
准备马卡龙:
- 3颗 蛋白(室温)
- 50克 细砂糖
- 210克 糖粉(过筛)
- 100克 BWY超幼杏仁粉(过筛)
- 3滴 紫色食用色素
准备奶酪陷:
- 226克 Cottura 奶油奶酪(软化)
- 120克 细砂糖
- 2汤匙 Meadow Fresh全脂牛奶
- Fruttose蓝莓陷
Method:
- In a medium bowl, beat egg white until frothy. Slowly add in sugar and beat until stiff peak formed.
- Fold in icing sugar and almond flour, add in food coloring. Mix until just combined, do not overmix.
- Put the batter into piping bag, then pipe on macaron mat.
- Let it rest for 1 hour, until the surface is dry.
- Bake in a preheated oven at 140°C for 13-15 minutes. Allow it to cool.
- Prepare for cheese filling, whisk cream cheese, icing sugar and milk until creamy. Transfer into a piping bag with a piping tip.
- Take a piece of macaron, pipe a circle using cream cheese mixture and then fill the center with blueberry filling. Sandwich with another macaroon. Refrigerated until serving.
Cara Membuat:
- Di dalam mangkuk sederhana, pukul putih telur sehingga berbuih (frothy). Masukkan gula perlahan-lahan dan pukul sehingga ‘stiff peak’ terbentuk.
- Masukkan gula aising, tepung badam dan pewarna makanan. Gaul sebati.
- Masukkan adunan ke dalam beg paip, kemudian paipkan di atas ‘macaron mat’.
- Rehatkan selama 1 jam, sehingga permukaannya kering.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 140°C selama 13-15 minit. Biarkan sehingga sejuk.
- Untuk inti keju, pukul krim keju, gula aising dan susu sehingga berkrim. Masukan ke dalam beg paip yang dilengkapi dengan nozzle.
- Ambil sekeping macaron, paipkan campuran krim keju secara bulatan kemudian isi bahagian tengah dengan inti blueberry. Tutupkan dengan macaroon yang lain. Sejukkan sebelum dihidang.
做法:
- 在一个碗里,打发蛋白至软性发泡,然后慢慢加入糖,继续打到硬性发泡。
- 轻轻拌入糖粉和杏仁粉,然后加入色素。翻拌均匀即可,千万不要过度搅拌。
- 把面糊装入裱花袋里,然后在马卡龙曲奇垫挤上面糊。
- 把饼干放置1小时,直到表层干透不黏手。
- 放入预热烤箱以140°C 烘烤13-15分钟。取出待凉。
- 准备奶酪陷,打发奶油奶酪,糖和牛奶至蓬松顺滑。然后装入配了花嘴的裱花袋。
- 拿一块马卡龙,挤上一圈奶酪陷,中间留空位置挤入蓝莓陷,然后再拿一块马卡龙稍微往下压,形成一个三文治。冷藏食用。