Blueberry Cream Cheese Bomboloni
Ingredients:
Prepare for Doughnut:
- 500gm BWY Doughnut Mix
- 11gm Eagle Instant Dry Yeast
- 1nos egg
- 200ml cold water
- 60gm Ausicows Butter
Prepare for Filling:
- 226gm Cottura Cream Cheese (soften at room temperature)
- 220gm Fruttose Blueberry Pie Filling and Topping
Prepare for Frying:
- FryMax 100% Pure Coconut Oil
Bahan:
Untuk Donat:
- 500gm Adunan Donat BWY
- 11gm Yis Segera Kering Eagle
- 1 biji telur
- 200ml air sejuk
- 60gm Mentega Ausicows
Untuk Inti:
- 226gm Keju Krim Cottura (dilembutkan)
- 220gm Inti Blueberri Fruttose
Untuk Menggoreng:
- Minyak Kelapa FryMax
材料:
准备甜甜圈:
- 500克 BWY甜甜圈预拌粉
- 11克 Eagle即溶酵母
- 1颗 鸡蛋
- 200毫升 冷水
- 60克 Ausicows牛油
准备焦糖饼干陷:
- 226克 Cottura 奶油奶酪
- 220克 Fruttose蓝莓陷
准备油炸:
- FryMax纯椰子油
Method:
- Combine BWY Doughnut Mix, instant yeast, egg and water, beat using dough hook for 2 minutes.
- Add in butter and knead until dough is well developed.
- Cover the dough with damp cloth and rest for 10 minutes.
- Divide the dough into 60gm each into desired shape.
- Cover the dough with damp cloth and let it rise until double in size.
- Fry the dough in hot oil until golden brown, drain and allow it to cool for 3 minutes.
- Coat the doughnuts with castor sugar.
- Prepare for cheese filling, whisk cream cheese and blueberry filling until creamy. Transfer into a piping bag with a piping tip.
- Using a knife or chopstick, poke a hole into each doughnut then pipe the filling into it and fill the doughnut with as much filling as you like.
Cara Membuat:
- Campurkan Adunan Donat BWY, yis segera, telur dan air, pukul dengan pemukul ‘hook’ selama 2 minit.
- Masukkan mentega dan uli sehingga matang.
- Tutup doh dengan kain lembap dan rehatkan selama 10 minit.
- Bahagikan doh kepada 60gm setiap satu dalam bentuk yang dikehendaki.
- Tutup doh dengan kain lembap dan biarkan saiznya kembang berganda.
- Goreng doh sehingga warna perang keemasan, toskan minyak dan biarkan sejuk selama 3 minit.
- Salutkan donat dengan gula kastor.
- Untuk inti, pukul keju krim dan inti blueberri sehingga sebati. Masukan ke dalam beg paip yang dilengkapi dengan nozzle.
- Cucuk lubang di bahagian tengah donat dengan pisau atau chopstick. Kemudian paipkan inti tadi ke dalam donut.
做法:
- 把甜甜圈预拌粉,酵母粉,鸡蛋和冷水放入搅拌机,用和面钩(dough hook)搅拌2分钟。
- 加入牛油揉成可以拉出筋膜的面团。
- 用保鲜膜包起,静置10分钟。
- 把面团按自己喜爱的形状,分成每份60克。
- 把面团用布盖起放在温暖处发酵至两倍大。
- 把面团放入油锅中,炸至两面金黄,沥干待凉3分钟。
- 然后把全部甜甜圈裹上一层细砂糖。
- 准备奶酪陷,把奶油奶酪和蓝莓陷打发均匀。然后装入配了花嘴的裱花袋。
- 在甜甜圈中间用刀或筷子戳一个洞。然后把蓝莓芝士陷挤入甜甜圈里。