Beehive Cookies

Ingredients:
- 500gm BWY Beehive Cookies Mix
- 230gm water
- 120gm eggs
- 100gm coconut milk
- 40gm oil
Bahan:
- 500gm BWY Adunan Kuih Loyang
- 230gm air
- 120gm telur
- 100gm susu santan
- 40gm minyak
材料:
- 500克 BWY蜜蜂窝预拌粉
- 230克 水
- 120克 鸡蛋
- 100克 椰奶
- 40克 油
Method:
- Combine all ingredients in a large bowl and whisk 3 minutes until smooth batter forms.
- Keep the batter aside to rest 60 minutes at room temperature.
- Heat oil to 175°C in a frying pan, place the beehive cookie mould into hot oil to heat it.
- Remove the mould and shake off excessive oil, dip the hot mould into batter.
- Deep fry in the oil, gently shake the mould up and down to release the half-cooked cookie. Continue frying 30-40 seconds until turn golden brown for both sides.
- Remove from hot oil and place on cooling rack.
Cara Membuat:
- Gaul semua bahan selama 3 minit di dalam mangkuk dengan pemukul tangan sehingga sebati.
- Rehatkan adunan kuih loyang selama 60 minit pada suhu bilik.
- Panaskan minyak ke suhu 175°C di dalam kuali. Rendam acuan kuih loyang ke dalam minyak untuk memanaskannya.
- Apabila acuan sudah cukup panas, celupkan ke dalam adunan.
- Kemudian goreng di dalam minyak. Goncang naik dan turun sehingga kuih loyang terpisah dari acuan. Teruskan menggoreng sehingga ia bertukar menjadi perang keemasan selama 30-40 saat untuk kedua-dua belah.
- Keluarkan kuih loyang dari minyak panas dan biarkan sejuk.
做法:
- 在一个大碗里,把全部材料搅拌3分钟,搅拌至无颗粒顺滑面糊。
- 放置一旁,以室温休息60分钟。
- 把油烧热至175°C ,把蜜蜂窝模具放入油锅里预热。
- 把模具拿起,甩掉多余的油,然后沾上一层面糊。
- 然后放入油锅里,轻轻的摇晃,饼会顺势掉下。继续油炸30-40秒,直到两面金黄。
- 把饼捞起,然后沥干油即可。