BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Banana Muffin

Ingredients:

  • 500gm BWY banana muffin mix
  • 2nos eggs
  • 330gm banana
  • 150gm corn oil

Bahan:

  • 500gm adunan muffin pisang BWY
  • 2 biji telur
  • 330gm pisang
  • 150gm minyak jagung

材料:

  • 500克 香蕉杯子蛋糕预拌粉
  • 2颗 鸡蛋
  • 330克 香蕉
  • 150克 玉米油

Method:

  1. Place all ingredients into a bowl and mix until just combined.
  2. Spoon mixture into muffin cup until 3/4 full.
  3. Bake at 190°C for 25 minutes. Allow the muffin to cool.

Cara membuat:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan kacau sehingga sebati.
  2. Tuangkan adunan ke dalam cawan muffin sehingga 3/4 penuh.
  3. Bakar pada suhu 190°C selama 25 minit. Biarkan muffin sejuk.

做法:

  1. 把所有材料A加入预拌缸中搅拌均匀。
  2. 把面糊倒入纸杯至3/4满。
  3. 以190°C 烘烤25分钟。取出放凉。