Banana Muffin
Ingredients:
- 500gm BWY Banana Muffin Mix
- 2nos eggs
- 330gm banana
- 150gm corn oil
Bahan:
- 500gm Adunan Mufin Pisang BWY
- 2 biji telur
- 330gm pisang
- 150gm minyak jagung
材料:
- 500克 香蕉杯子蛋糕预拌粉
- 2颗 鸡蛋
- 330克 香蕉
- 150克 玉米油
Method:
- Place all ingredients into a bowl and mix until just combined.
- Spoon mixture into muffin cup until 3/4 full.
- Bake at 190°C for 25 minutes. Allow the muffin to cool.
Cara membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan kacau sehingga sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam cawan mufin sehingga 3/4 penuh.
- Bakar pada suhu 190°C selama 25 minit. Biarkan mufin sejuk.
做法:
- 把所有材料A加入预拌缸中搅拌均匀。
- 把面糊倒入纸杯至3/4满。
- 以190°C 烘烤25分钟。取出放凉。