BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Baked Cheese Tart Buncit

Ingredients:

  • 500gm Cottura Cream Cheese
  • 30gm Ausicows Butter
  • 100gm icing sugar
  • 1nos egg
  • 20ml Westgold Whipping Cream
  • 1tsp BWY Vanilla Essence
  • 100gm Cottura Hazelnut Spread with Cocoa
  • 30pcs BWY Tart Shell (small)

Bahan:

  • 500gm Keju Krim Cottura
  • 30gm Mentega Ausicows
  • 100gm gula aising
  • 1biji telur
  • 20ml Krim Putar Westgold
  • 1 sudu kecil Esen Vanila BWY
  • 100gm Lepa Kacang Hazel Cottura
  • 30pcs Tempurung Tart BWY (kecil)

材料:

  • 500克 Cottura 奶油奶酪
  • 30克 Ausicows 牛油
  • 100克 糖粉
  • 1颗 鸡蛋
  • 20毫升 Westgold 鲜奶油
  • 1茶匙 BWY 香草精
  • 100克 Cottura 榛子巧克力酱
  • 30个 BWY挞皮小

Method:

  1. In a bowl, whisk cream cheese, butter and sugar until creamy. Add in egg and vanilla essence, stir well. Add in whipping cream and use a spatula to fold until well mixed. Transfer cream cheese mixture into piping bag.
  2. Place all the mini tart shells on the baking tray, spoon some Cottura Hazelnut Spread on the tart shell, then pipe the cream cheese on top of the tart shells.
  3. Bake in a preheated oven at 170°C for 10-15 minutes.
  4. Let the tarts cool at room temperature, then decorate it with Cottura Hazelnut Spread using piping bag.

Cara Membuat:

  1. Di dalam bekas besar, pukul keju kerim, mentega dan gula aising sehingga lembut dan gebu. Masukkan telur dan esen vanila, gaul sebati. Masukkan krim putar, gaul dengan senduk atau spatula. Pindahkan adunan ke dalam beg piping.
  2. Susun semua tempurung tart pada dulang pembakar, letakkan lepa kacang hazel di tengah sebagai inti, dan paipkan adunan keju krim di atasnya.
  3. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170°C selama 10-15 minit.
  4. Biarkan tart sejuk, hiaskan dengan lepa kacang hazel mengguna beg piping.

做法:

  1. 在一个大碗里,用搅拌器把奶油奶酪,牛油和糖粉搅拌至顺滑。加入鸡蛋和香草精搅拌均匀。加入鲜奶油用刮刀轻轻搅拌均匀。把芝士糊倒入裱花袋。
  2. 把挞皮排放在烤盘上,在挞皮中间挤上一点Cottura,然后挤上芝士糊。
  3. 把芝士挞放入预热烤箱,以170°C 烘烤10-15分钟。
  4. 取出放凉,把Cottura倒入裱花里,然后挤在芝士挞上作装饰。