BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Aussie Keto Nut Bars

Ingredients:

Ingredients A:

  • 300gm Bienex Florentine Mix
  • 100gm 137 Degree Almond Milk

Ingredient B:

  • 60gm Ausicows Butter (unsalted)

Ingredients C:

  • 150gm bubble rice
  • 100gm toasted whole almond
  • 60gm rolled oat
  • 100gm ground almond
  • 80gm pumpkin seeds
    100gm dried cranberry/raisin

Bahan:

Bahan A:

  • 300gm Adunan Florentine Bienex
  • 100gm susu badam 137 Degree

Bahan B:

  • 60gm Mentega Ausicows (tanpa garam)

Bahan C:

  • 150gm bubble rice
  • 100gm badam (dibakar)
  • 60gm rolled oat
  • 100gm serbuk badam
  • 80gm kuaci labu
  • 100gm kranberi/kismis kering

材料:

材料 A:

  • 300克 Bienex瓦片酥粉
  • 100克 137 Degree杏仁奶

材料 B:

  • 60克 Ausicows无盐牛油

材料 C:

  • 150克 脆米
  • 100克 杏仁(烤熟)
  • 60克 传统燕麦片
  • 100克 杏仁粉
  • 80克 南瓜子
  • 100克 蔓越莓干/葡萄干

Method:

  1. Bring Ingredients A to boil to 110°C, then add Ingredient B, mix well until incorporated.
  2. Add in all Ingredients C and mix well. Then pour into a baking mould with parchment baking paper and press it to firm.
  3. Bake at preheated oven 170°C until golden brown for 25 minutes. Cool down completely before cut.

Cara Membuat:

  1. Panaskan Bahan A sehingga 110°C, kemudian masukkan Bahan B, kacau sehingga sebati.
  2. Masukkan Bahan C dan gaul hingga sebati. Kemudian tuangkan campuran di atas dulang pembakar yang telah dialaskan dengan kertas minyak, padat-padatkan dengan sudu.
  3. Masukkan bar tenaga ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan dan bakar pada suhu 170°C selama 25 minit. Biarkan sejuk sebelum dipotong.

做法:

  1. 把材料A加热至110°C, 然后加入材料B,搅拌均匀。
  2. 加入材料C搅拌均匀。然后倒入已铺好一层油纸的烤盘上,轻轻按压至紧实。
  3. 把坚果棒放入预热烤箱中,以170°C烘烤25分钟或烤至金黄色。待冷却后切块即可享用。