Aussie Keto Nut Bars
Ingredients:
Ingredients A:
- 300gm Bienex Florentine Mix
- 100gm 137 Degree Almond Milk
Ingredient B:
- 60gm Ausicows Butter (unsalted)
Ingredients C:
- 150gm bubble rice
- 100gm toasted whole almond
- 60gm rolled oat
- 100gm ground almond
- 80gm pumpkin seeds
100gm dried cranberry/raisin
Bahan:
Bahan A:
- 300gm Adunan Florentine Bienex
- 100gm susu badam 137 Degree
Bahan B:
- 60gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
Bahan C:
- 150gm bubble rice
- 100gm badam (dibakar)
- 60gm rolled oat
- 100gm serbuk badam
- 80gm kuaci labu
- 100gm kranberi/kismis kering
材料:
材料 A:
- 300克 Bienex瓦片酥粉
- 100克 137 Degree杏仁奶
材料 B:
- 60克 Ausicows无盐牛油
材料 C:
- 150克 脆米
- 100克 杏仁(烤熟)
- 60克 传统燕麦片
- 100克 杏仁粉
- 80克 南瓜子
- 100克 蔓越莓干/葡萄干
Method:
- Bring Ingredients A to boil to 110°C, then add Ingredient B, mix well until incorporated.
- Add in all Ingredients C and mix well. Then pour into a baking mould with parchment baking paper and press it to firm.
- Bake at preheated oven 170°C until golden brown for 25 minutes. Cool down completely before cut.
Cara Membuat:
- Panaskan Bahan A sehingga 110°C, kemudian masukkan Bahan B, kacau sehingga sebati.
- Masukkan Bahan C dan gaul hingga sebati. Kemudian tuangkan campuran di atas dulang pembakar yang telah dialaskan dengan kertas minyak, padat-padatkan dengan sudu.
- Masukkan bar tenaga ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan dan bakar pada suhu 170°C selama 25 minit. Biarkan sejuk sebelum dipotong.
做法:
- 把材料A加热至110°C, 然后加入材料B,搅拌均匀。
- 加入材料C搅拌均匀。然后倒入已铺好一层油纸的烤盘上,轻轻按压至紧实。
- 把坚果棒放入预热烤箱中,以170°C烘烤25分钟或烤至金黄色。待冷却后切块即可享用。