BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Almond Cluster

Ingredients:

  • 500gm almond slivered
  • 500gm Cottura Compund Button Milk

Bahan:

  • 500gm badam slivered
  • 500gm Coklat Susu Butang Cottura

材料:

  • 500克 杏仁条
  • 500克 Cottura纽扣巧克力

Method:

  1. Place almond silvered on a baking tray lined with parchment paper. Bake at 170°C for 5 minutes.
  2. Melt the chocolate by double boiling.
  3. Mix almond silvered with melted chocolate.
  4. Spoon the mixture on a baking tray lined with parchment paper.

Cara Membuat:

  1. Bakar badam pada suhu 170°C selama 5 minit.
  2. Cairkan coklat guna teknik double boil.
  3. Gaul badam bersama coklat cair.
  4. Sudukan ikut saiz kegemaran di atas dulang pembakar yang telah dialaskan kertas minyak.

做法:

  1. 把杏仁条放在已铺好一层烘焙纸的烤盘上。以170°C 烘烤5分钟。
  2. 隔水把巧克力融化。
  3. 把烤好的杏仁条倒入融化好的巧克力里,搅拌均匀。
  4. 用小勺舀出适量的杏仁巧克力,放在不粘布上冷切即可。