Almond Bites
Ingredients:
Ingredients A:
- 50gm Echte Boter Unsalted Butter (dilembutkan)
- 100gm BWY Biscuit Mix
- 1nos egg
Ingredients B:
- 30gm Bienex RSPO SG powder
- 30gm almond slice
Yield: 40pcs +/-
Bahan:
Bahan A:
- 50gm Mentega Echte Boter tanpa garam (dilembutkan)
- 100gm Adunan Biskut BWY
- 1biji telur
Bahan B:
- 30gm Serbuk Bienex RSPO SG
- 30gm badam keping
Hasil: 40 keping +/-
材料
材料A:
- 50克 Echte Boter无盐牛油 (软化)
- 100克 BWY饼干预拌粉
- 1颗 鸡蛋
材料B:
- 30克 麦芽糖粉
- 30克 杏仁片
分量:约40片
Method:
- Cream butter until light and fluffy, add in egg and mix well.
- Add in BWY Biscuit Mix gradually until a soft dough is formed.
- Spoon the dough into piping bag, and pipe an oval shape on baking tray lined with parchment paper (empty in the middle).
- In another bowl, mix Bienex RSPO SG powder and almond slice.
- Spoon the almond slice mixture and fill-in the empty space of each biscuit.
- Place the biscuits into a preheated oven, bake at 180°C for 10-12 minutes.
Cara Membuat:
- Pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur dan gaul sehingga sebati.
- Masukkan Adunan Biskut BWY perlahan-lahan dan gaul sehingga menjadi doh.
- Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan bentuk oval di atas dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas minyak. (kosongkan bahagian tengah biskut).
- Dalam mangkuk lain, campurkan serbuk Bienex RSPO SG dan badam keping sehingga sebati.
- Taburkan campuran badam tadi di tengah biscuit.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 10-12 minit.
做法:
- 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色,加入鸡蛋搅拌均匀。
- 分次加入BWY饼干预拌粉搅拌均匀。
- 把搅拌均匀的面糊装入裱花袋,然后在已铺好一层烘焙纸的烤盘上挤出一个圆圈(中间镂空)。
- 在另外一个碗里,把麦芽糖粉和杏仁片搅拌均匀。
- 在圆圈的饼干中间,倒入一层薄薄的麦芽糖粉和杏仁片。
- 把饼干放入预热烤箱中,以180°C烘烤10-12分钟。