BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Almond Bites

Yield: 40pcs +/-
Ingredients:

Ingredients A

  • 50gm Echte Boter unsalted butter (softened)
  • 100gm BWY Biscuit Mix
  • 1nos egg

Ingredients B

  • 30gm Bienex RSPO SG powder
  • 30gm almond slice

Hasilan: 40 keping +/-
Bahan:

Bahan A

  • 50gm mentega Echte Boter (tanpa garam) – lembutkan
  • 100gm Adunan Biskut BWY
  • 1biji telur

Bahan B

  • 30gm serbuk Bienex RSPO SG
  • 30gm badam keping

分量:约40片
材料

材料A:

  • 50克 Echte Boter无盐牛油 (软化)
  • 100克 BWY饼干预拌粉
  • 1颗 鸡蛋

材料B:

  • 30克 麦芽糖粉
  • 30克 杏仁片

Method:

  1. Cream butter until light and fluffy, add in egg and mix well.
  2. Add in BWY Biscuit Mix gradually until a soft dough is formed.
  3. Spoon the dough into piping bag, and pipe an oval shape on baking tray lined with parchment paper (empty in the middle).
  4. In another bowl, mix Bienex RSPO SG powder and almond slice.
  5. Spoon the almond slice mixture and fill-in the empty space of each biscuit.
  6. Place the biscuits into a preheated oven, bake at 180°C for 10-12 minutes.

Cara Membuat:

  1. Pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur dan gaul sehingga sebati.
  2. Masukkan Adunan Biskut BWY perlahan-lahan dan gaul sehingga menjadi doh.
  3. Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan bentuk oval di atas dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas minyak. (kosongkan bahagian tengah biskut).
  4. Dalam mangkuk lain, campurkan serbuk Bienex RSPO SG dan badam keping sehingga sebati.
  5. Taburkan campuran badam tadi di tengah biscuit.
  6. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 10-12 minit.

做法:

  1. 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色,加入鸡蛋搅拌均匀。
  2. 分次加入BWY饼干预拌粉搅拌均匀。
  3. 把搅拌均匀的面糊装入裱花袋,然后在已铺好一层烘焙纸的烤盘上挤出一个圆圈(中间镂空)。
  4. 在另外一个碗里,把麦芽糖粉和杏仁片搅拌均匀。
  5. 在圆圈的饼干中间,倒入一层薄薄的麦芽糖粉和杏仁片。
  6. 把饼干放入预热烤箱中,以180°C烘烤10-12分钟。