Agar-Agar Sirap Ros
Ingredients:
- 10gm BWY Agar-Agar Powder
- 800ml water
- 200gm sugar
- ½ tsp rose syrup
- 1 pcs pandan leaf
Bahan:
- 10gm Serbuk Agar-Agar BWY
- 800ml air
- 200gm gula
- ½ sudu teh sirap ros
- 1 helai daun pandan
材料:
- 10克 BWY燕菜粉
- 800毫升 清水
- 200克 砂糖
- 1/2茶匙 玫瑰糖浆
- 1片 班兰叶
Method:
- Mix agar-agar powder with water, stir and cook until powder dissolved.
- Add in the sugar and pandan leaf. Turn heat off and continue to stir until sugar dissolved.
- Lastly, add in the rose syrup and mix until well combined.
- Remove away the pandan leaf.
- Pour it into mould, once it has cooled down, chill in the fridge for 2 hours.
Cara membuat:
- Campurkan serbuk agar-agar dengan air, kacau dan didih sehingga serbuk cair sepenuhnya.
- Masukkan gula dan daun pandan. Matikan haba dan terus kacau sehingga gula cair sepenuhnya.
- Akhir sekali, tambahkan sirap ros dan kacau sehingga warna sebati.
- Tuangkan ke dalam acuan, setelah ia sejuk, masukkan dalam peti sejuk selama 2 jam.
做法:
- 在一个锅中,放入燕菜粉以及清水。以小火慢慢煮至燕菜粉完全融化。
- 加入糖以及班兰叶,熄火然后慢慢搅拌至砂糖完全融化。
- 最后加入玫瑰糖浆搅拌均匀。
- 把煮好的燕菜液倒入模具,待燕菜凉透后,即可放入冰箱冷藏2小时。便可享用。