Almond Bites

Ingredients:
Ingredients A:
- 50gm Echte Boter Unsalted Butter (dilembutkan)
 - 100gm BWY Biscuit Mix
 - 1nos egg
 
Ingredients B:
- 30gm Bienex RSPO SG powder
 - 30gm almond slice
 
Yield: 40pcs +/-
Bahan:
Bahan A:
- 50gm Mentega Echte Boter tanpa garam (dilembutkan)
 - 100gm Adunan Biskut BWY
 - 1biji telur
 
Bahan B:
- 30gm Serbuk Bienex RSPO SG
 - 30gm badam keping
 
Hasil: 40 keping +/-
材料
材料A:
- 50克 Echte Boter无盐牛油 (软化)
 - 100克 BWY饼干预拌粉
 - 1颗 鸡蛋
 
材料B:
- 30克 麦芽糖粉
 - 30克 杏仁片
 
分量:约40片
Method:
- Cream butter until light and fluffy, add in egg and mix well.
 - Add in BWY Biscuit Mix gradually until a soft dough is formed.
 - Spoon the dough into piping bag, and pipe an oval shape on baking tray lined with parchment paper (empty in the middle).
 - In another bowl, mix Bienex RSPO SG powder and almond slice.
 - Spoon the almond slice mixture and fill-in the empty space of each biscuit.
 - Place the biscuits into a preheated oven, bake at 180°C for 10-12 minutes.
 
Cara Membuat:
- Pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur dan gaul sehingga sebati.
 - Masukkan Adunan Biskut BWY perlahan-lahan dan gaul sehingga menjadi doh.
 - Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan bentuk oval di atas dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas minyak. (kosongkan bahagian tengah biskut).
 - Dalam mangkuk lain, campurkan serbuk Bienex RSPO SG dan badam keping sehingga sebati.
 - Taburkan campuran badam tadi di tengah biscuit.
 - Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 10-12 minit.
 
做法:
- 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色,加入鸡蛋搅拌均匀。
 - 分次加入BWY饼干预拌粉搅拌均匀。
 - 把搅拌均匀的面糊装入裱花袋,然后在已铺好一层烘焙纸的烤盘上挤出一个圆圈(中间镂空)。
 - 在另外一个碗里,把麦芽糖粉和杏仁片搅拌均匀。
 - 在圆圈的饼干中间,倒入一层薄薄的麦芽糖粉和杏仁片。
 - 把饼干放入预热烤箱中,以180°C烘烤10-12分钟。