Chocolate Chips Walnut Cookies
Ingredients:
- 1pack BWY Chocolate Chips Cookies Mix
- 250gm Ausicows Butter
- 2 nos eggs
Bahan:
- 1 pek Adunan Kukis Cip Coklat BWY
- 250gm Mentega Ausicows
- 2 biji telur
材料:
- 1包 核桃巧克力饼预拌粉
- 250克 牛油
- 2颗 鸡蛋
Method:
- Unpack BWY Chocolate Chips Cookies Premix and arrange the ingredients neatly.
- Chop the walnuts and put aside.
- Whisk butter and sugar until light and fluffy.
- Add in eggs and whisk until well combined.
- Add in the premix and blend well.
- Lastly, add in chocolate chips and walnuts and mix well.
- Shape the dough into small balls on baking tray lined with parchment paper.
- Bake at 170°C for 20 minutes
Cara membuat:
- Buka pek Adunan Kukis Coklat Cip BWY dan susunkan ramuan secara kemas.
- Cincang walnut (jangan cincang terlalu halus) dan ketepikan.
- Pukul mentega dan gula sehingga kembang.
- Masukkan telur dan sambung pukul sehingga sebati.
- Masukkan adunan kukis cip coklat dan gaul sehingga sebati.
- Akhir, masukkan cip coklat dan walnut, kacau sebati.
- Buat bentuk bebola kecil di atas loyang yang telah dialaskan dengan kertas minyak.
- Bakar pada suhu 170°C selama 20 minit.
做法:
- 把预拌粉打开然后把所有材料摆放整齐。
- 把核桃切碎然后放在一旁备用。
- 把牛油和糖打发。
- 加入一颗鸡蛋然后搅拌均匀。
- 加入核桃巧克力饼预拌粉揉成面团。
- 最后,加入巧克力粒和切碎核桃混合均匀。
- 把面团搓成小圆球然后放在已铺好一层油纸的烤盘上。
- 以170°C 烘烤25分钟。取出放凉。