Almond Chocolate
Ingredients:
- 25gm almond (small)
- 500gm BWY Dark Compound Coin
- 30gm cocoa butter
- 1pc chocolate mould
Bahan:
- 250gm badam (kecil)
- 500gm Kompaun Syiling Gelap BWY
- 30gm mentega coklat
- 1 acuan coklat
材料:
- 250克 杏仁
- 500克 黑巧克力
- 30克 可可油
- 1个 巧克力模
Method:
- Bake almond at 150°C for 10 minutes until evenly brown and set aside to cool.
- Melt chocolate and cocoa butter in a bowl with microwave, oven or by double-boiling.
- Transfer melted chocolate from the bowl to piping bag, then pipe the chocolate into the mould.
- Insert 1 pcs of whole almond into each chocolate hole.
- Allow the chocolate to sit undisturbed until set at room temperature.
- Finally, carefully flip the moulds over and twist them slightly in order to release the chocolate (solid).
Cara membuat:
- Bakar badam pada suhu 150°C selama 10 minit. Kemudian biarkan badam sejuk.
- Cairkan coklat dan mentega coklat dengan microwave, ketuhar atau double-boiling.
- Masukkan coklat yang telah cairkan ke dalam beg piping dan isikan ke dalam acuan coklat.
- Masukkan sebiji badam ke dalam setiap lubang.
- Biarkan coklat sejuk sehingga menjadi keras.
- Akhirnya, ketukkan acuan dengan berhati-hati untuk keluarkan coklat yang telah terbentuk dari acuan coklat
做法:
- 把杏仁放在烤盘上,以150°C 烘烤10分钟,取出放凉。
- 把巧克力和可可油隔水煮溶,搅拌均匀后熄火。
- 把溶化好的巧克力装入裱花袋内,然后挤入巧克力模。
- 在每一个巧克力模内放入一颗杏仁。
- 将巧克力放置一旁待巧克力完全凝固。
- 把巧克力模倒扣并轻敲模具就可以顺利脱模。