Chocolate Bread
Ingredients:
- 500gm Chocolate Bread Mix
- 180gm cold water
- 90gm cold milk
- 60gm unsalted butter
- 60gm egg
- 11gm instant dry yeast
Bahan:
- 500gm Adunan Roti Koko
- 180gm air sejuk
- 90gm susu sejuk
- 60gm mentega tanpa garam
- 60gm telur
- 11gm yis kering segera
材料:
- 500克 巧克力面包预拌粉
- 180克 冷水
- 90克 冷牛奶
- 60克 无盐牛油
- 60克 鸡蛋
- 11克 即溶酵母
Method:
- Mix all ingredients using medium speed for 6 minutes and high speed for 8 minutes.
- Keep the dough in a covered container and rest for 30 minutes at room temperature.
- Divide the dough into 15 pieces (60gm each).
- Roll each into round shape and place on baking tray, cover it and rest for 90 minutes at room temperature.
- Bake for 11-13 minutes in a preheated oven at 210°C.
Cara Membuat:
- Campurkan semua bahan, uli 6 minit dengan kelajuan sederhana dan 8 minit dengan kelajuan tinggi.
- Simpan doh dalam bekas yang bertutup dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
- Bahagikan doh kepada 15 bahagian (60gm setiap satu).
- Bentukkan bulat untuk setiap doh dan letakkan di atas dulang pembakar, tutup dan rehatkan selama 90 minit pada suhu bilik.
- Bakar selama 11 – 13 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C.
做法:
- 把全部材料混合均匀,以中速揉6分钟,然后转高速揉8分钟。
- 把面团装入有盖的容器里,以室温休面30分钟。
- 把面团分成15个小面团(一个约60克)。
- 把面团揉成小圆球,然后整齐排放在烤盘上,以室温发酵90分钟。
- 放入预热至210°度的烤箱里,烘烤11-13分钟。