Crunchy Chocolate Bar

Ingredients:
- 250gm Gullon Digestive Biscuits (crushed)
- 57gm Ausicows Butter (unsalted, melted)
- 120gm Cookies Penotti Speculoos Crunchy Spread
- 200gm Cottura Compound Chocolate Coins
- 1tsp Frymax 100% Pure Coconut Oil
Bahan:
- 250gm Biskut Gullon Digestive (dihancurkan)
- 57gm Mentega Ausicows (tanpa garam, dicairkan)
- 120gm Cookies Penotti Speculoos Crunchy Spread
- 200gm Kompaun Coklat Coins Cottura
- 1sudu kecil Minyak Kelapa Frymax
材料:
- 250克 Gullon消化饼干(敲碎)
- 57克 Ausicows牛油(无盐,融化)
- 120克 Penotti焦糖饼干酱
- 200克 Cottura纽扣巧克力
- 1茶匙 Frymax纯椰子油
Method:
- Line an 8 x 13-inch cake pan with parchment paper, leaving some overhang all around to help with removal of the chocolate bar from the pan.
- Mix well crushed biscuits with melted butter. Pour into a pan and press down firmly.
- Bake in a preheated oven at 180˚C for 15 minutes, put aside to cool.
- Once the base is cool, spread evenly with Cookies Penotti Speculoos Crunchy Spread, smooth it.
- Cover with cling wrap and refrigerate for an hour.
- Using double boiling method, melt the chocolate coins and oil together.
- Pour the melted chocolate over the cookie spread and refrigerate for a few hours until completely set.
- Cut into squares before serving.
Cara Membuat:
- Lapiskan kertas minyak di dalam loyang kek 8 x 13 inci, tinggalkan sedikit ‘overhang’ di sekelilingnya untuk membantu mengeluarkan coklat bar dari loyang.
- Gaul sebati biskut hancur dan mentega cair. Tuangkan ke dalam loyang dan tekan padat.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180˚C selama 15 minit, ketepikan.
- Sapukan Cookies Penotti Speculoos Crunchy Spread di atas biskut yang telah sejuk, ratakan.
- Tutup dengan cling wrap dan sejukkan selama satu jam.
- Menggunakan kaedah double boiling, cairkan coklat coins dan minyak, gaul sebati.
- Tuangkan coklat cair di atas biskut dan sejukkan selama beberapa jam sehingga coklat menjadi keras.
- Potong kepada segi empat sebelum dihidangkan.
做法:
- 在8X13寸的烤盘上铺上一层烘焙纸,烤盘周围预留一些位置,有助于等下脱模。
- 把消化饼干和融化牛油搅拌均匀,倒入烤盘压紧实。
- 放入预热烤箱以180°度烘烤15分钟,然后放凉。
- 饼干凉透后,在表面涂抹一层焦糖饼干酱。
- 用保鲜膜包起来,放入冰箱冷藏1小时。
- 在锅里,隔水融化巧克力和椰子油。
- 把巧克力倒入冷藏好的饼干上,放入冰箱冷藏至巧克力凝固。
- 切成小块即可食用。