
Golden Salted Egg Cookies

Ingredients:
- 250gm Ausicows Butter (unsalted)
- 120gm icing sugar
- 1nos egg
- 400gm BWY Biscuit Flour (sifted)
- 100gm Delimix Salted Egg Seasoning Powder
- 60gm chicken floss (white)
- 1tsp BWY Emplex
Dough size: 990gm +/-
Bahan:
- 250gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
- 120gm gula aising
- 1biji telur
- 400gm Tepung Biskut BWY (diayak)
- 100gm Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
- 60gm serunding ayam (putih)
- 1 sudu kecil BWY Emplex
Doh saiz: 990gm+/-
材料:
- 250克 Ausicows牛油 (无盐)
- 120克 糖粉
- 1颗 鸡蛋
- 400克 BWY饼干粉
- 100克 Delimix咸蛋黄调味粉
- 60克 鸡丝(白)
- 1茶匙 BWY Emplex
面团重量: 990克+/-
Method:
- In a mixing bowl, whisk butter and sugar until light and fluffy. Add in egg, mix well.
- Add in flour, emplex and salted egg seasoning powder, mix well until form a soft dough.
- Lastly, add in chicken floss and mix until well combined.
- Roll the mixture into a triangle log using parchment paper or plastic, then chill it in the refrigerator for 30 minutes or until firmed.
- Unwrap the dough, then use a sharp knife to cut dough into slices of even thickness. Place cookies on a parchment-lined baking sheet.
- Bake in a preheated oven at 170°C for 12-15 minutes or until the edge is just turning golden brown.
Cara Membuat:
- Di dalam mangkuk, pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan telur dan kacau sebati.
- Masukkan tepung, emplex and serbuk perasa telur masin, gaul sehingga menjadi doh yang lembut.
- Akhirnya, masukkan serunding ayam dan uli sehingga sebati.
- Bentukkan adunan menjadi bentuk log tiga segi yang panjang dengan kertas minyak atau plastik, dan simpan di dalam peti sejuk selama 30 minit atau menjadi keras.
- Guna pisau yang tajam, potong doh menjadi kepingan yang sekata. Susun kukis di atas dulang yang telah dialas dengan kertas minyak.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 170°C selama 12-15 minit atau kukis menjadi warna keemasan.
做法:
- 在搅拌盆里打发牛油和糖粉。加入鸡蛋搅拌均匀。
- 加入饼干粉,Emplex和咸蛋黄粉,搅拌成面团。
- 最后加入鸡丝揉至均匀。
- 用油纸或保鲜膜把面团包起来搓成长条三角柱形,然后放入冰箱里冷藏30分钟至硬。
- 把保鲜膜打开,使用锋利的刀把面团切成每片厚薄一致的曲奇。然后把切好的曲奇整齐地排放在已铺好一层油纸的烤盘上。
- 放入预热烤箱以170度烘烤约12-15分钟或烤至金黄色。