Salted Egg Murukku
Ingredients:
- 500gm BWY Murukku Mix
- 5gm Ausicows Butter
- 5gm sesame seeds
- 7gm salt
- 300gm +- coconut milk/water
- 1 handful of curry leaves
- 30gm Delimix Salted Egg Seasoning Powder
Bahan:
- 500gm Adunan Murukku BWY
- 5gm Mentega Ausicows
- 5gm bijan
- 7gm garam
- 300gm + – susu santan/air
- 1 genggam daun kari
- 30gm Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
材料:
- 500克 BWY姆鲁咕预拌粉
- 5克 Ausicows牛油
- 5克 芝麻
- 7克 盐
- 300克+/- 椰奶/水
- 1株 咖喱叶
- 30克 Delimix咸蛋黄调味粉
Method:
- Mix well BWY Murukku Mix, butter, salt and sesame seeds in a bowl.
- Add water little by little, just enough to make a smooth dough. Do not add too much water at a time.
- Heat oil in pan to medium high.
- Fill the Murukku mould with dough.
- Press the dough to make spiral on a cloth baking paper.
- Fry until golden brown and crisp.
- Deep fry curry leaves until crisp and fragrant, remove from oil and drain well.
- In a frying pan over low heat (without oil), stir well salted egg seasoning powder and curry leaves.
- Sprinkle the mixture on the murukku, gently mix well.
Cara Membuat:
- Campurkan Adunan Murukku BWY, mentega, garam dan bijan dalam mangkuk.
- Tambahkan air sedikit demi sedikit, untuk membuat adunan yang lembut. Jangan tambah terlalu banyak air pada satu masa.
- Panaskan minyak dalam kuali pada api sederhana.
- Masukkan adunan ke dalam acuan murukku.
- Tekan acuan dan bentuk spiral pada cloth baking paper.
- Goreng adunan hingga warna keemasan dan ranggup.
- Goreng daun kari sehingga garing dan bau wangi, angkat dan toskan minyak.
- Sangai serbuk perasa telur masin dan daun kari. (goreng tanpa minyak)
- Kemudian taburkan serbuk telur masin ke atas murukku, gaul sebati.
做法:
- 把预拌粉,牛油,盐和芝麻倒入碗中,搅拌均匀。
- 慢慢加入适量清水,把面粉揉至光滑的软面团。千万不要一次加入太多的水。
- 在锅中倒入油,然后烧热。
- 取适量面团,装入特制的挤压器内。
- 在油纸上挤出一圈一圈的螺旋形面团。
- 炸至两面金黄,捞起沥干。
- 把咖喱叶放入油锅中,炸至酥脆,捞起沥干。
- 在无油平底锅中,以小火炒香咸蛋黄粉和咖喱叶。
- 把炒好的调味料撒在炸好的姆鲁咕上,轻轻的翻拌均匀。