German Spelt Bread

Ingredients:
- 350gm Aichermühle German White Wheat Flour
- 150gm Aichermühle Wholemeal Spelt Flour
- 20gm Aichermühle Rye Sourdough
- 30gm Echte Boter Butter
- 10gm salt
- 30gm molasses sugar
- 7.5gm Eagle Instant Dry Yeast
- 350gm water
- 100gm walnut (chopped)
- 200gm raisins
- 50gm semolina/suji flour (for dusting)
Bahan:
- 350gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
- 150gm Tepung Wholemeal Spelt Aichermühle
- 20gm Aichermühle Rye Sourdough
- 30gm Mentega Echte Boter
- 10gm garam
- 30gm gula molase
- 7.5gm Yis Kering Segera Eagle
- 350gm air
- 100gm kacang walnut (dicincang)
- 200gm kismis
- 50gm tepung semolina/suji (untuk hiasan)
材料:
- 350克 Aichermühle 面粉
- 150克 Aichermühle 斯佩耳特小麦
- 20克 Aichermühle 黑全麦天然酵母粉
- 30克 Echte Boter 无盐牛油
- 10克 盐
- 30克糖蜜 (molasses sugar)
- 7.5克 Eagle 即溶酵母
- 350克 水
- 100克 核桃 (切碎)
- 200克 葡萄干
- 50克 粗粒小麥粉 (semolina/suji flour) (装饰用)
Method:
- Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes. Add in walnut pieces and raisins, mix for another 2 minutes in low speed.
- Remove dough from bowl and rest for 30 minutes at room temperature.
Divide the dough into 6 pieces (about 200gm each), roll into round shape and rest for 30 minutes. - Shape the dough into triangle shape.
- Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
- Dust with semolina flour and give a few cuts to each dough.
- Bake for 25 minutes in a preheated oven at 200°C.
Cara Membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana. Tambah kacang walnut dan kismis, uli guna kelajuan rendah selama 2 minit.
- Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
- Bahagikan doh kepada 6 bahagian (kira-kira 200gm setiap satu), bulat dan rehatkannya selama 30 minit.
- Bentukkan doh menjadi segi tiga.
- Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
- Taburkan sedikit tepung semolina dan buat beberapa hirisan di atas doh.
- Bakar selama 25 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C.
做法:
- 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约6分钟,然后转中速搅拌4分钟。加入核桃碎和葡萄干,继续以低速搅拌2分钟。
- 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面30分钟。
- 把面团分成6份(每份约200克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面30分钟。
- 把面团搓成三角形。
- 把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
- 在面团上撒上一些粗粒小麦粉,然后在面团表面割几刀作造型。
- 把面团放入预热烤箱, 以200°C 烘烤25分钟。