Tuna Cream Cheese Canape
Ingredients:
226gm Cottura Cream Cheese
250gm C-Chef Tuna Flakes (drained)
3tbsp red onion (finely diced)
3tbsp green onion (chopped)
1tbsp Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
Pinch of salt and pepper
1 pack Gullon Digestive Roll
3 green leaf lettuce leaves
Bahan:
226gm Keju Krim Cottura
250gm kepingan Tuna C-Chef (ditos/ditapis)
3 sudu besar bawang merah (dicincang halus)
3 sudu besar bawang hijau (dicincang)
1 sudu besar Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
garam dan serbuk lada secukup rasa
1 pek Biskut Gullon
3 helai daun selada
材料:
226克 Cottura 奶油奶酪
250克 吞拿鱼罐头(沥干)
3大匙 红葱头(切碎)
3大匙 青葱(切碎)
1大匙 Meadow Fresh 牛奶
盐和胡椒粉调味
1包 Gullon消化饼干
3片 生菜
Method:
In a small bowl, beat the cream cheese on high speed until it is soft.
Add in tuna, red onion, green onion, milk, salt and pepper. Beat until it is well combined and creamy.
Place a slice of lettuce on top of each biscuit and then place on top of it 1 tablespoon of the tuna cheese mixture.
Cara Membuat:
Di dalam bekas kecil, pukul keju krim dengan kelajuan tinggi sehingga lembut.
Masukkan tuna, bawang merah, bawang hijau, susu, garam dan serbuk lada. Gaul sehingga sebati.
Letak sekeping daun selada kecil di atas setiap biskut, dan sudukan satu sudu adunan tuna keju krim di atasnya.
做法:
在一个小碗里,用高速打发奶油奶酪。
加入吞拿鱼,红葱头,青葱,牛奶,盐和胡椒粉。继续打发至全部食材混合均匀。
把生菜撕成小片放在饼干上,然后放上一汤匙吞拿芝士沙拉。即可享用。