BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Taiwanese Pineapple Cake Rolls

Ingredients:

Ingredients A:

  • 400gm BWY Biscuit Flour
  • 100gm BWY Bread Flour
  • 80gm BWY Instant Custard Mix
  • 110gm icing sugar
  • 5gm BWY Emplex

Ingredient B:

  • 350gm Ausicows butter

Ingredient C:

  • 2 nos eggs

Prepare for filling:

  • 1kg BWY Pineapple Paste

Bahan:

Bahan A:

  • 400gm Tepung Biskut BWY
  • 100gm Tepung Roti BWY
  • 80gm Adunan Kustard BWY
  • 110gm gula aising
  • 5gm Emplex BWY

Bahan B:

  • 350gm mentega Ausicows

Bahan C:

  • 2biji telur

Menyediakan inti nenas:

  • 1kg inti nenas BWY

材料:

材料 A:

  • 400克 BWY饼干粉
  • 100克 BWY面包粉
  • 80克 BWY 蛋黄酱预拌粉
  • 110克 糖粉
  • 5克 BWY 饼干酥脆粉

材料 B:

  • 350克 Ausicows牛油

材料 C:

  • 2颗 鸡蛋

馅料:

  • 1公斤 BWY黄梨陷

Method:

  1. Preheat the oven to 180°C.
  2. Combine all Ingredients A until well blended, set aside.
  3. Beat Ingredient B until creamy then add Ingredient C, mix until well incorporated.
  4. Lastly, pour Ingredients A into the wet mixture, mix until well incorporated, formed a smooth dough and then rest it for 30 minutes.
  5. Weight the pastry dough skin 100gm each. Prepare BWY Pineapple Paste filling and weight it for 100gm each.
  6. Transfer one portion of the filling to the center of the pastry. Fold the pastry to encase the filling inside.
  7. Place the pineapple dough in the mould and press lightly the top so that the pastry take the shape of the mould.
  8. Place the pineapple cake rolls onto baking tray and brush on a thin layer of egg wash.
  9. Bake for 20 minutes or until the pineapple cake rolls become nice golden-brown colour.

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar ke 180°C.
  2. Campurkan semua Bahan A sehingga sebati, ketepikan.
  3. Pukul Bahan B sehingga bekrim dan masukkan Bahan C, gaul hingga sebati.
  4. Akhirnya masukkan Bahan A, gaul sebati sehingga menjadi doh yang lembut, rehatkan doh selama 30 minit.
  5. Bahagikan doh 100gm sebiji, dan juga inti nanas 100gm sebiji.
  6. Ambil satu biji doh, leperkan. Letak 1 biji inti di tengah, balut dan gentel menjadi bebola.
  7. Masukkan ke dalam acuan dan tekan secara ringan sehingga tart itu membentuk.
  8. Susun kek nenas di atas dulang bakar, kemudian sapu 1 lapisan sapuan telur pada permukaannya.
  9. Bakar selama 20 minit atau sehingga kek nenas menjadi kekuningan.

做法:

  1. 把烤炉预热至180°C。
  2. 把全部材料A混合均匀,搁置一旁。
  3. 把材料B打至顺滑然后加入材料C,搅拌均匀。
  4. 最后加入材料A,搅拌均匀,然后揉至成团,然后把面团搁置30分钟。
  5. 把面团和馅料分成每份各100克。
  6. 把面团擀平,在面团的中间放入黄梨陷,然后用面团把馅料完全包裹起来。
  7. 把凤梨酥放入模具里,然后轻轻按压至凤梨酥成形,脱模。
  8. 把凤梨酥放在烤盘上,然后刷上一层蛋液。
  9. 烘烤约20分钟,或烤至金黄色,取出放凉。