Strawberry Cheesecake Ice Cream
Ingredients:
226gm Cottura Cream Cheese
397gm condensed milk
480ml Westgold Whipping Cream
250gm Fruttose Strawberry Pie Filling and Topping
1/2cup fresh strawberries (chopped finely)
8-12pcs Gullon Digestive Roll (crushed into crumbs)
Bahan:
226gm Keju Krim Cottura
397gm susu pekat
480ml Krim Putar Westgold
250gm Jem Strawberi Fruttose
1/2 cawan strawberi (dipotong kecil)
8 – 2 keping Biskut Gullon (dihancurkan)
材料:
226克 Cottura 奶油奶酪
397克 炼乳
480毫升 Westgold 鲜奶油
250克 Fruttose草莓陷
1/2杯 草莓(切碎)
8-12片 Gullon消化饼干(敲碎)
Method:
Using a mixer to beat cream cheese on high speed until smooth and creamy, add in condensed milk, and whisk until well combined.
In another bowl, whisk whipping cream at high speed until stiff peaks
Gently fold in cheese mixture and strawberry filling until well combined.
Lastly, stir in chopped strawberry and biscuit crumbs.
Pour the mixture into a container, cover it and freeze overnight.
Cara Membuat:
Pukul keju krim menggunakan mixer pada kelajuan tinggi sehingga lembut dan gebu, masukkan susu pekat dan gaul sebati.
Guna mangkuk lain, pukul krim putar dengan kelajuan tinggi sehingga gebu.
Masukkan adunan keju krim dan jem strawberi dan gaul sebati.
Akhirnya, campurkan potongan stawberri dan biskut hancur, gaul sehingga sebati.
Tuangkan adunan aiskrim ke dalam bekas, tutup dan terus simpam ke dalam peti ais satu malam.
做法:
用搅拌机以高速把奶油奶酪搅拌至顺滑,加入炼乳搅拌均匀。
在另外一个搅拌盆里,用搅拌机以高速把鲜奶油打发。
把奶酪糊和草莓陷倒入打发好的鲜奶油,由下往上翻拌均匀。
加入切碎草莓和消化饼干拌匀。
把冰淇淋倒入冷藏用的盒子,密封冷藏至少一天。