BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Snow Skin Mooncake

Ingredients:

  • 1pack BWY Snow Skin Mooncake Mix
  • 60gm shortening
  • 260ml cold water
  • 45gm koh fun (for dusting)
  • 1kg lotus paste
  • 100gm melon seeds (toasted)

Bahan:

  • 1pkt BWY Snow Skin Mooncake Mix
  • 60gm lemak sayuran
  • 260ml air sejuk
  • 45gm koh fun (tepung beras pulut yang telah digoreng)
  • 1kg pes lotus
  • 100gm kuaci putih (dibakar)

材料:

  • 1包 BWY冰皮预拌粉
  • 60克 植物油
  • 260毫升 冰水
  • 45克 糕粉 (防粘)
  • 1包 莲蓉馅
  • 100克 白瓜子(烤熟)

Method:

  1. For skin, mix all ingredients (except Koh Fun, lotus paste and melon seeds) until well combined, cover the dough with wet cloth and leave aside for 20 minutes. Weight the dough 35gm each.
  2. Add in toasted melon seeds into lotus paste, mix until well blended. Divide the filling to 65gm each and roll them into a round shape.
  3. Take one dough, flatten with your palm and roll it out into circle. Place one filling in the middle and wrap it with dough.
  4. Dust it with Koh Fun and put into the mooncake mould and press, remove from the mould.
  5. Store mooncakes in air-tight container and chill in fridge for 2 hours.

Cara membuat:

  1. Untuk kulit kuih bulan, campurkan semua bahan (kecuali koh fun, pes lotus dan kuaci) dan gaul sehingga sebati, rehatkan doh selama 20 minit. Bahagikan doh 35gm sebiji.
  2. Masukkan kuaci putih ke dalam pes lotus, gaul sehingga sebati. Timbangkan pes 65gm sebiji dan bulatkan.
  3. Leperkan adunan doh dan letak bebola inti di atas. Kemudian balut dan gentel menjadi bebola.
  4. Taburkan sedikit koh fun di permukaan bebola tadi, masukkan dalam acuan kuih bulan dan tekan perlahan untuk membentuk kuih bulan.
  5. Simpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk selama 2 jam.

做法:

  1. 冰皮制作, 把所有材料(除了糕粉,莲蓉馅以及白瓜子)搅拌均匀,搁置20分钟。把面团分成每份35克,搓圆。
  2. 把瓜子加入莲蓉馅,搅拌均匀。然后把馅料分成每份65克,搓圆。
  3. 把月饼皮按扁后,包入馅料搓圆。
  4. 沾上一层薄薄的糕粉,放入月饼模具中压花造型。
  5. 放入保鲜袋子里,密封冷藏2小时后即可享用。