Peach Frangipane Tart
Ingredients:
Tart:
- 400gm BWY Pineapple Tart Mix
- 250gm Echte Boter Butter (salted)
- 2nos egg yolk
- 2tbsp milk
Filling:
- 150gm Echte Boter Butter (salted)
- 120gm castor sugar
- 2nos egg
- 200gm ground almond
- 1can BWY Peach Halves
- 250gm pectin (melt with 2tbsp hot water)
Bahan:
Tart:
- 400gm Adunan Tart Nenas BWY
- 250gm Mentega Echte Boter (dengan garam)
- 2biji telur kuning
- 2sudu besar susu
Inti:
- 150gm Mentega Echte Boter (dengan garam)
- 120gm gula kastor
- 2biji telur
- 200gm serbuk badam
- 1tin BWY Peach Halves
- 250gm pektin (cairkan dengan 2 sudu besar air panas)
材料:
塔皮材料:
- 400克 黄梨塔预拌粉
- 250克 Echte Boter有盐牛油
- 2颗 鸡蛋黄
- 2汤匙 牛奶
杏仁材料:
- 150克 Echte Boter有盐牛油
- 120克 细砂糖
- 2颗 鸡蛋
- 200克 杏仁粉
- 1罐 罐头桃子
- 250克 果膠 (加入80克的水煮至温热即可)
Method:
- Whisk butter until light and fluffy, add in egg yolk and mix well.
- Add in BWY Pineapple Tart Mix gradually until become soft dough, place the dough on a lightly floured table, roll the dough into a rectangular shape.
- Place the dough in a rectangular pie pan, press the dough into mould with your fingers, trim and flute the edge, prick holes all around the bottom crust with a fork.
- Place the tart in a preheated oven, bake at 180°C for 12-15 minutes, set aside.
- In a bowl, cream the butter and sugar until light and fluffy, add in eggs gradually and mix well. Lastly, add in ground almond and mix well.
- Pour the filling into tart crust, place the peach slices on top of the filling.
- Bake the pie at 180°C for 30-35 minutes, or until golden brown.
- After bake, remove the tart from the oven, brush a thin layer of pectin on top of the tart.
Cara Membuat:
- Pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur kuning dan gaul sehingga sebati.
- Masukkan Adunan Tart Nenas BWY perlahan-lahan sehingga menjadi doh lembut, letakkan doh di atas meja yang telah ditabur dengan tepung, uli doh sehingga menjadi empat segi yang nipis.
- Letakkan doh di acuan, tekan memenuhi acuan, cucuk doh itu dengan garpu.
- Bakar tart di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 180°C selama 12-15 minit, ketepikan.
- Pukul mentega dan gula sehingga kembang, tambahkan telur perlahan-lahan dan pukul sehingga sebati. Akhirnya, masukkan serbuk badam dan gaul sehingga sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam tart dan susun kepingan buah pic di atas adunan.
- Bakar pada 180°C selama 30-35 minit atau pie menjadi kekuningan.
- Selepas bakar, keluarkan tart dan sapukan pektin di atas tart.
做法:
-
把牛油切成小块然后打发呈乳白状。加入鸡蛋黄搅拌均匀。
-
慢慢加入黄梨预拌粉,混合成软面团,在桌子上撒上少量面粉,把面团擀成长方形。
-
将派皮铺入烤盘压实,去掉多余边角。用叉子在派皮底戳若干小洞。
-
送入预热烤炉里,以180℃烘烤12-15分钟,然后拿出来放凉。
-
把牛油和糖打发至顺滑,然后分加入鸡蛋搅拌均匀。
-
最后,加入杏仁粉搅拌均匀。把杏仁糊倒入烤好的挞皮里并抹平,然后在上面铺上切好的桃子片。
-
然后把杏仁挞放入烤箱,以180℃蒸烤30-35分钟,或烤至金黄色。
-
烤好后,把杏仁挞取出,在挞皮面刷上一层温热的果膠,放凉后即可享用。