Parmesan Cheese Custard Cookies
Ingredients:
75gm Echte Boter Butter (unsalted)
90gm BWY Biscuit Flour
35gm custard powder
30gm icing sugar
1/2tsp vanilla essence (optional)
1tbsp parmesan cheese powder
Bahan:
75gm Mentega Echte Boter (dengan garam)
90gm Tepung Biskut BWY
35gm serbuk kastard
30gm gula aising
1/2sudu kecil esen vanila (pilihan anda)
1sudu besar serbuk keju parmesan
材料:
75克 Echte Boter有盐牛油
90克 BWY饼干粉
35克 卡仕达粉
30克 糖粉
1/2茶匙 香草精(可选择不放)
1汤匙 柏玛森起司粉
Method:
Combine flour, icing sugar, custard powder in a mixing bowl, set aside.
Whisk butter until light and fluffy, add in vanilla essence and mix until well combined.
Add in flour mixture gradually until become a soft dough.
Lastly, add in parmesan cheese and mix well.
Divide the dough into equal sized balls of 2cm.
Place the cookies on a baking tray lined with parchment paper and slightly press the cookies with fork to create lining pattern.
Bake at a preheated oven at 180°C for 16 minutes.
Cara Membuat:
Dalam mangkuk besar, campurkan tepung, gula aising, serbuk kastard, ketepikan.
Pukul mentega sehingga kembang, masukkan esen vanila dan gaul sehingga sebati.
Masukkan campuran tepung dengan perlahan-lahan sehingga adunan menjadi doh yang lembut.
Akhirnya, masukkan serbuk keju parmesan dan gaul sehingga sebati.
Bahagikan adunan kepada saiz bebola 2cm.
Susun kukis di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak, guna garpu tekan corak di atas biskut.
Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 180°C selama 16 minit.
做法:
在一个大碗里,将饼干粉,糖粉,卡仕达粉混合均匀。
把牛油打发,加入香草精,搅拌均匀。
然后分次加入混合好的分类,搅拌至软面团。
最后,加入柏玛森起司粉混合均匀。
把面团分成约2厘米的小圆球。
把曲奇放在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,用叉子轻轻按压出线条纹路。
把曲奇放入预热烤箱中, 以180°C 烘烤约16分钟。