BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Japanese Cotton Cheesecake

Ingredients:

  • 226gm Cottura Cream Cheese
  • 70gm Ausicows Butter
  • 85gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • 8 nos egg yolk
  • 70gm BWY Cake Flour
  • 8 nos egg white
  • 15gm vinegar
  • 105gm castor sugar

Bahan:

  • 226gm Keju Krim Cottura
  • 70gm Mentega Ausicows
  • 85gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
  • 8biji kuning telur
  • 70gm Tepung Kek BWY
  • 8biji putih telur
  • 15gm cuka
  • 105gm gula kastor

材料:

  • 226克 Cottura 奶油奶酪
  • 70克 Ausicows 牛油
  • 85克 Meadow Fresh 牛奶
  • 8颗 蛋黄
  • 70克 BWY 蛋糕粉
  • 8颗 蛋白
  • 15克 白醋
  • 105克 细砂糖

Method:

  1. Preheat oven to 160°C. Prepare a 9-inch springform pan, grease the entire pan and line the bottom part with parchment paper. 
  2. Use double boil method, melt cream cheese, butter and full milk on low heat. Use a whisk to mix well without lumps. Remove from heat. 
  3. Add in egg yolks, one at a time, whisk until mixture to combine well. Add in sifted cake flour, whisk until a smooth batter formed and no lump. 
  4. In another bowl, whisk egg whites and vinegar until foamy, slowly add in sugar and whisk until soft peaks formed. 
  5. A little at a time, gently fold in the egg whites into the cream cheese and egg yolk mixture until well incorporated. 
  6. Pour the mixture into the springform pan. Tap the cake pan gently before baking. 
  7. Bake the cake using hot water bath. Place the cake pan in a larger pan and add 1 inch of hot water in the larger pan. Bake at the bottom shelf of the oven for 1 hour.

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar pada suhu 160°C. Sediakan loyang yang bersaiz 9 inci, sapukan dengan mentega dan alas dengan baking paper. 
  2. Cairkan keju krim, mentega dan susu dengan cara double boil. Gunakan whisk gaul sebati sehingga keju krim cair. Sejukkan sebentar. 
  3. Masukkan kuning telur sebiji demi sebiji dan kacau sebati. Masukkan tepung yang telah diayak, gaul hingga adunan tidak berketul. 
  4. Dalam bekas lain, pukul putih telur dan cuka sampai berbuih (foamy), dan masukkan gula sedikit demi sedikit dan pukul sampai soft peak. 
  5. Masukkan putih telur ke dalam adunan keju krim sedikit demi sedikit dan kacau sebati. 
  6. Tuang adunan ke dalam loyang. Buat hentakan kecil supaya udara yang terperangkap dalam adunan keluar. 
  7. Bakar kek secara water bath. Letakkan loyang kek dalam loyang lain yang besar sikit yang berisi air panas dan bakar dalam oven yang telah dipanaskan selama 1 jam.

做法:

  1. 把烤箱预热至160°C。准备一个9“圆形的烤模涂上一层牛油,然后在底部铺上一层烘焙纸。 
  2. 将奶酪,牛油以及牛奶放入容器中,隔水加热至奶油奶酪完全融化且无颗粒。取出锅。 
  3. 分次加入蛋黄,用搅拌器搅拌均匀。加入过筛好的蛋糕粉,继续搅拌。 
  4. 蛋白加入白醋,打至发泡,然后分次加入细砂糖,打至湿性发泡。 
  5. 分次把蛋白加入蛋黄糊中,由下往上翻拌均匀。 
  6. 将搅拌好的蛋糕糊倒入模具里,轻轻敲打排除空气。 
  7. 使用水浴法,把蛋糕模放入装了热水的烤盘里。把烤盘放进预热好的烤箱下层,150度,烤1个小时。