
Hot & Spicy Biscuit

Ingredients:
Ingredients A:
- 350gm Conaprole Butter
- 225gm castor sugar
- 3gm salt
Ingredients B:
- 50gm eggs
Ingredients C:
- 500gm BWY Biscuit Flour
- 3gm baking powder
- 5gm ground ginger
- 5gm coriander powder
- 5gm fennel seed powder
- 100gm dried chili prawn paste
- 25gm dried fried shallots
Bahan:
Bahan A:
- 350gm Mentega Conaprole
- 225gm gula kastor
- 3gm garam
Bahan B:
- 50gm telur
Bahan C:
- 500gm Tepung Biskut BWY
- 3gm serbuk penaik
- 5gm serbuk halia
- 5gm serbuk ketumbar
- 5gm serbuk jintan
- 100gm pes cili udang kering
- 25gm bawang goreng
材料:
材料 A:
- 350克 Conaprole 牛油
- 225克 幼糖
- 3克 盐
材料 B:
- 50克 鸡蛋
材料 C:
- 500克 BWY饼干粉
- 3克 泡打粉
- 5克 姜粉
- 5克 香菜分
- 5克 大茴香粉
- 100克 虾米辣椒酱
- 25克 炸葱
Method:
- Preheat oven to 200°C.
- Cream Ingredients A until fluffy.
- Add in Ingredient B gradually and mix well.
- Fold in Ingredients C to form a dough.
- Roll into small balls and press lightly with spoon.
- Bake at 200°C for 10-15 minutes.
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar pada 200°C.
- Putar Bahan A sehingga gebu.
- Masukkan Bahan B secara perlahan dan gaulkan sebati.
- Masukkan Bahan C, gaul sehingga menjadi doh.
- Bentukkan bebola dan tekan dengan sudu secara ringan.
- Bakar pada 200°C selama 10-15 minit.
做法:
- 把烤炉预热至200°C。
- 把材料A搅拌均匀。
- 慢慢地加入材料B,然后搅拌均匀。
- 加入材料C,慢慢搅拌成团。
- 取出一小块面团揉成圆形,用汤匙轻轻按压。
- 放入烤箱以200°C烘烤10-15分钟。