BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Hot & Spicy Biscuit

Ingredients:

Ingredients A

  • 350gm Conaprole butter
  • 225gm castor sugar
  • 3gm salt

Ingredient B

  • 50gm eggs

Ingredients C

  • 500gm BWY biscuit flour
  • 3gm baking powder
  • 5gm ground ginger
  • 5gm coriander powder
  • 5gm fennel seed powder
  • 100gm dried chili prawn paste
  • 25gm dried fried shallots

Bahan:

Bahan A

  • 350gm mentega Conaprole
  • 225gm gula kastor
  • 3gm garam

Bahan B

  • 50gm telur

Bahan C

  • 500gm tepung biskut BWY
  • 3gm serbuk penaik
  • 5gm serbuk halia
  • 5gm serbuk ketumbar
  • 5gm serbuk jintan
  • 100gm pes cili udang kering
  • 25gm bawang goreng

材料:

材料 A:

  • 350克 Conaprole 牛油
  • 225克 幼糖
  • 3克 盐

材料 B:

  • 50克 鸡蛋

材料 C:

  • 500克 BWY饼干粉
  • 3克 泡打粉
  • 5克 姜粉
  • 5克 香菜分
  • 5克 大茴香粉
  • 100克 虾米辣椒酱
  • 25克 炸葱

Method:

  1. Preheat oven to 200°C.
  2. Cream Ingredients A until fluffy.
  3. Add in Ingredient B gradually and mix well.
  4. Fold in Ingredients C to form a dough.
  5. Roll into small balls and press lightly with spoon.
  6. Bake at 200°C for 10-15 minutes.

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar pada 200°C.
  2. Putar Bahan A sehingga gebu.
  3. Masukkan Bahan B secara perlahan dan gaulkan sebati.
  4. Masukkan Bahan C, gaul sehingga menjadi doh.
  5. Bentukkan bebola dan tekan dengan sudu secara ringan.
  6. Bakar pada 200°C selama 10-15 minit.

做法:

  1. 把烤炉预热至200°C。
  2. 把材料A搅拌均匀。
  3. 慢慢地加入材料B,然后搅拌均匀。
  4. 加入材料C,慢慢搅拌成团。
  5. 取出一小块面团揉成圆形,用汤匙轻轻按压。
  6. 放入烤箱以200°C烘烤10-15分钟。