BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Fruits Konnyaku Jelly

Ingredients:

  • 20gm BWY Konnyaku Powder
  • 1 tin BWY Fruit Cocktail
  • 1000ml water

Bahan:

  • 20gm BWY Serbuk Konnyaku
  • 1 tin Koktail Buah BWY
  • 1000ml air

材料:

  • 20克 BWY蒟蒻粉
  • 1罐 BWY什锦水果
  • 1000毫升 清水

Method:

  1. Drain the syrup from the fruits, set aside.
  2. Pour konnyaku powder and water into a pot. Turn on heat and stir liquid till powder dissolved with a hand whisk.
  3. Arrange the fruits inside the konnyaku moulds. Pour the liquid mixture to reach half of the moulds and come back to fill the moulds until it reach the top.
  4. Let them cool down to room temperature before storing into the fridge for chilling.
  5. Turn the konnyaku moulds upside down, lightly press the moulds to push the jelly out to serve.

Cara Membuat:

  1. Tapis sirap dari buah-buahan, ketepikan.
  2. Masukkan serbuk konnyaku dan air ke dalam periuk. Panaskan dan kacau sehingga serbuk cair sepenuhnya.
  3. Susun buah-buahan di dalam acuan. Tuangkan campuran cecair sehingga separuh dan kembali isikan sepenuhnya.
  4. Biarkan ia sejuk ke suhu bilik sebelum simpan ke dalam peti sejuk.
  5. Keluarkan konnyaku jeli dari acuan dan hidangkan.

做法:

  1. 把水果罐头里的果肉取出备用。
  2. 在一个锅中,放入蒟蒻粉以及清水。以小火慢慢煮至蒟蒻粉完全融化。
  3. 水果备好然后平均放入模型里。将蒟蒻果冻液倒入模具约一半满,待表面略干,把蒟蒻果冻液倒入模具至满。
  4. 让蒟蒻果冻放凉,然后才把蒟蒻果冻放入冰箱冷藏。
  5. 把蒟蒻果冻从模具取出,即可享用。